Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Ezer elem kívül, munkák belül

Két hónappal a megadott határidő előtt az Árkád leendő üzleteinek belső kialakításánál tartanak, ami azt jelenti, október végéig befejezik az építkezést. Az üzletközpont előtti körforgalom építése is a végénél tart.
Laikus szemlélődő számára nem nyilvánvaló, hogy Győr (és Magyarország) legnagyobb üzletközpontja november 1-jén megnyitja kapuit. Az építkezés ugyanis még javában zajlik, a külső burkolatokból sem sokat látni. De ez normális, minden a megadott ütem szerint történik – mondta Daróczi Ferenc projektfelelős. A külső homlokzaton ezer elemet már elhelyeztek, jelenleg a végső kialakítást végzik; a tetőt az elkövetkező hetekben betonozzák. Az Árkád építése tehát október 31-re befejeződik, ezt állítja a beruházás felelőse.
Már bent is zajlanak a munkálatok: a leendő üzletek kialakításánál tartanak, ami viszont a bérlőkkel együtt történik. A különleges megoldások – belső burkolatok, álmennyezetek stb. – az üzlettulajdonosok igényétől és pénztárcájától függnek.
A 100 millió eurós (mintegy 25 milliárd forintos) beruházás keretében több mint 30 ezer négyzetméter bérlői terület létesül, amelynek tulajdonosai 10 éves szerződést kötöttek a beruházóval. A 127 bérlő között legtöbben a ruházati és divatágazatban tevékenykednek, de hangsúlyos terület az élelmiszer-ágazat és a gasztronómia is. A külföldi és a nagyobb hazai vállalkozásokon kívül szerephez jutnak a helyiek is: a bérlők mintegy 10 százaléka győri vagy környékbeli.
A megyeszékhelyen élőktől eddig a körforgalom építése igényelte a legnagyobb türelmet, de ezek a munkák is végüknél tartanak. A beruházó ígéretéhez híven az üzletközpont átadása előtt már egy hónappal kész lesz az új csomópont, nyilván azért is, hogy a nyitásra már ismerős legyen a „terep” és az új forgalmi rend.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sümeg

1 (1) Kapuvár 1 (1)

Sümeg, 200 néző. V.: Gyarmati. Tovább olvasom