Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Ezerötszáz orvos veszítette el az állását április óta

Ezerötszáz orvos és körülbelül hatezer egészségügyi szakdolgozó vált munkanélkülivé a kórházi kapacitások áprilisi szűkítése miatt.
Napokon belül fölkerül az egészségügyi tárca honlapjára az orvosokat kereső kórházak listája. Ezzel kívánják segíteni az eddig sikertelennek tűnő mobilitási programot, amelyre csupán tízen pályáztak a munka nélkül maradó 1500 doktor közül. Segíthet az elhelyezkedésben az is, hogy limitálták az orvosok ügyeleti idejét. Ám sokan, köztük a rezidensek többsége inkább külföldön keres munkát. Nem lát ebben kivetnivalót a szakminiszter; szerinte nem csak mennek, hanem jönnek is a doktorok, így nem tart az orvoshiánytól.

Gyenes Géza, a Magyar Orvosi Kamara titkára azt közölte, hogy ezerötszáz orvos és körülbelül hatezer egészségügyi szakdolgozó vált munkanélkülivé a kórházi kapacitások áprilisi szűkítése miatt. Sorsuk egyelőre nem követhető, csak azokról van tudomása az orvosi kamarának, akik a külföldi munkavállaláshoz szükséges megfelelőségi igazolás miatt hozzájuk fordulnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa és párja: szerelem – nem első látásra

Kétszeres olimpiai bajnokunk, Janics Natasa és párja, Csányi Szilárd így együtt még nem jelent meg a… Tovább olvasom