Délmagyar logó

2018. 06. 17. vasárnap - Laura, Alida 17°C | 28°C Még több cikk.

Ezrek vettek végső búcsút Arnóth Sándortól

Gyászolók tízezres tömege vett végső búcsút az autóbalesetben elhunyt Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselőtől, püspökladányi polgármestertől vasárnap, Püspökladányban, a városi köztemetőben.
Az emlékezők reggel óta folyamatosan érkeztek a temetőbe, a tömeg a városhatártól kezdve rendőrök és polgárőrök irányítása mellett juthatott el a politikus ravatalához.

Már Püspökladány belvárosában is feketébe öltözött, virággal, koszorúval sétáló emberek csoportjai között haladtak az autósok, a temető közelébe érve pedig már egybefüggő, hömpölygő tömeg tartott a sírkert irányába. A gyászolók közt fiatalok és idősek egyaránt voltak, ahogy a polgárőrség, a tűzoltóság és a rendőrség tagjai is türelmesen araszoltak a kilométeres sorban - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója órákkal a szertartás megkezdése előtt.

A búcsúzók ezrei között lerótta kegyeletét Orbán Viktor kormányfő, Kövér László házelnök, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Lázár János Fidesz-frakcióvezető, Kósa Lajos debreceni polgármester és Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. Búcsút vett a parlament számos kormánypárti és ellenzéki képviselője, Püspökladány testvérvárosainak küldöttei, a város és a megye több intézményének vezetői, továbbá a rendvédelmi szervek képviselői is.

"Felfoghatatlan, hogy ez a nagydarab sárréti ember (...) többet nem jön oda hozzánk a folyosón" - mondta meghatottan, könnyeivel küszködve Kósa Lajos, aki Arnóth Sándorról, mint nyitott, kedves, vendégszerető emberről és "csupa szív barátról" beszélt.

Debrecen polgármestere közös emlékeik kapcsán kiemelte, hogy a képviselő "soha nem nézte ki kéri, segíteni próbált mindenkinek." Mint mondta, konokul és célratörően szolgálta szülőföldje, a Sárrét és Püspökladány városának fejlődését. "Neki nem számított sem miniszterelnök, sem MÁV-vezérigazgató, senki, amikor arról volt szó, hogy az InterCitynek meg kell állnia Püspökladányban. Mint olyí sok mást, ezt is elérte konokságával" - hangoztatta.

A baleset, amelyben március 16-án az 51 éves Arnóth Sándor és gépkocsivezetője, Zagyva István életét vesztette, az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt: egy gépkocsi a forgalommal szemben hajtott fel az autópályára, ahol frontálisan ütközött a képviselőt szállító, szabályosan közlekedő autóval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: ne csökkentse a kormány a tankötelezettség korhatárát

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy ne csökkentsék a tankötelezettség korhatárát, mert az állam… Tovább olvasom