Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Ezüst érdemkereszt Sógor Ferencnek

Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át március 15-e alkalmából Sógor Ferenc, a soproni GYIK Kht. nyugalmazott ügyvezető igazgatója a négy évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért.
– Én nem valami más akartam lenni, csak a kultúra mellett kötöttem ki, engem a kultúra, művelődés vonzott, és így is teltek éveim tavalyi nyugdíjazásomig – mondja Sógor Ferenc, a GYIK Kht. egykori ügyvezető igazgatója, akit köztársasági ezüst érdemkereszttel tüntettek ki a nemzeti ünnepen. – A GYIK-ot 1997-ben hozták létre, azzal a szándékkal, hogy az addigra bezárt gyermek-, ifjúsági és úttörőház, valamint a Liszt-ház szerepét betöltse. Nehéz feladat volt az indulás, hiszen egy romhalmazból – butikok, éttermek „hagyatékától” megszabadulva – kellett működőképes szervezetet létrehozni. December közepén költöztünk be, szilveszterkor már bál volt a nagyteremben. A mottóm, hogy azt kell adni a fiataloknak, amit kérnek és azt, amit kérniük kellene. Ennek megfelelően a lehető legszélesebbé próbáltuk tenni a programok skáláját, hogy ki-ki megtalálja nálunk, amit keres. Volt olyan évünk, amelynek során 400–420 rendezvénynek adott otthont a központ. Büszke vagyok arra, hogy vezetésem alatt indult el például az egyetemi integrációs bulisorozat, amire estéről estére több mint ezer diák járt. Élmény volt számomra a központ vezetőjeként eltöltött időszak, ami igazán jó közösséggé formálta nem csak a hozzánk betérő fiatalokat, de minket, vezetőket is. Azonban ahhoz, hogy munkámat négy évtizeden keresztül teljes odaadással tudjam végezni, nem csak az én kitartásomra, de családoméra is szükség volt.

Névjegy

Sógor Ferenc 1945. június 3-án született Sopronban. 1978-ban Szombathelyen népművelő–könyvtáros szakon végzett, majd később az ELTE kulturális menedzser szakán. Vezetője volt a Pataki István Ifjúsági Háznak, az úttörőháznak, a Liszt művelődési központnak és tavalyi nyugdíjazásáig a GYIK-nak. Jelenleg az Ifjú Fúvósokért Alapítvány titkára és a Soproni Városi Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány kuratóriumi elnöke. Óraadó tanár a pedagógiai főiskolai karon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megakasztotta a Hankook-beruházást a Levegő Munkacsoport

Fellebbezést nyújtott be a Levegő Munkacsoport a Hankook gumiabroncsgyár tervezett dunaújvárosi… Tovább olvasom