Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Fájlcserélő per lehet itthon is

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége bejelentette, hogy fontolóra veszi a szerzői jogokat kijátszók elleni kártérítési perek indítását.
Az RIAA (Recording Industry Assosiation of America), az amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége szeptember 8-án bejelentette, hogy tagszervezetei elindították az első hullámát annak az akciónak, amely végső soron polgári perek ezreit jelentheti majd olyan jelentősebb elkövetők ellen, akik a P2P (központi szerver nélküli) hálózatokon keresztül jogellenesen terjesztettek jelentős mennyiségű (átlagosan és személyenként több mint 1000) szerzői jog által védett zenei file-t.
Az RIAA elmondta, hogy ezekre a perekre a közönség körében folytatott több éves felvilágosító munka után kerül sor, melynek során tudatosítani kívánták, hogy a jogosítatlan letöltések illegálisak és rávilágítottak arra is, hogy a nagy kiadó cégek mindeközben hatalmas zenei katalógust tettek elérhetővé több tucat új, magas minőségű, alacsony költségű legális online szolgáltatáson keresztül.
Itthon a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) is rendszeresen figyeli az Internetet és a megtalált jogsértő zenei tartalmak szolgáltatóinak figyelmeztető leveleket küld. A legtöbb szolgáltató együttműködő magatartást tanúsít, azaz eltávolítja a sérelmezett zenei file-okat. Néhány szerverüzemeltető azonban a figyelmeztetés ellenére sem hajlandó intézkedni. Ilyen esetekben a MAHASZ sem zárja ki azt, hogy büntetőeljárást kezdeményezzen. A közeljövőben a MAHASZ is fontolóra veszi a filesharing programok használói elleni kártérítési perek megindítását.
-- terminal.hu --

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-konform szakmunkás-továbbképzés

Örömök és félelmek. Így várjuk a csatlakozást. Mi lesz például a szakmunkásokkal, akik jók a saját… Tovább olvasom