Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Fákat ültettek a vezeték fölé

Új nyomvonalon vezet majd az Abdát és Börcsöt Győrrel összekötő 300 milliméteres ivóvíz-főnyomócső. A régi vezetéket a fölé ültetett erdő fáinak gyökerei rongálták meg, emiatt a két település közel 24 órán át víz nélkül maradt a hétvégén.
A Kisalföld tegnap számolt be arról, hogy a szombaton hajnali fél kettő körül eltört az Abdát és Börcsöt ivóvízzel ellátó 300 milliméteres főnyomóvezeték, emiatt a két településen vasárnap késő estig nem volt víz. A Pannon-Víz rt. szakemberei folyamatosan dolgoztak, de a régi elrepedt, deformálódott műanyag csőhöz nehezen tudták hozzáilleszteni az újat.
– Az ivóvízvezeték nyomvonala egy kiserdő alatt vezet el, a fák gyökerei miatt deformálódott vezetékben feszültség keletkezett, s a főnyomócső elrepedt – tájékoztatta lapunkat tegnap Egyed Julianna, a Pannon-Víz rt. műszaki igazgatója.
A szakember elmondta, ideiglenesen csatlakoztatták a kijavított csőszakaszt a hibátlan részhez, de a végleges megoldást az jelenti, hogy a 300 milliméteres nyomócsövet mintegy 150 méteren új nyomvonalon fektetik le.
– Végleges megoldásként a régi nyomvonaltól öt-hat méterre új nyomvonalat fektetünk le. Az abdai önkormányzat segítségével felvettük a kapcsolatot az erdő tulajdonosával, s megegyezünk vele: az erdőt átszelő vezeték felett ki kell vágni a fákat. Szolgalmi megállapodás is köttetik arról, hogy azt a területet a tulajdonos nem ülteti be – magyarázta Egyed Julianna.
Az igazgató elmondta még, a megállapodás megkötése után nekilátnak az új nyomvonal kiépítésének, addig a régi, kijavított vezetéken kapja majd a vizet a két település. Amikor a szakasz kész lesz, a végleges átkötés idejére, pár órára lesz csak szolgáltatási szünet, de addig folyamatosan biztosítják az ivóvizet mindkét településen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi érdekli a táncfesztiválon?

Tovább olvasom