Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Fáklyás felvonulással emlékeznek a holokauszt áldozataira

A holokauszt magyar áldozataira emlékezve ma rendezik meg a hagyományos fáklyás felvonulást, az Élet Menetét Budapesten. A csaknem 600 ezer magyar áldozat emlékére hat óriás léggömböt engednek majd a magasba.
Mivel az idén péntekre esett április 16-a, a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapja, a zsidó vallásra tekintettel nem aznap, hanem rá két napra, ma tartják a rendezvényt.

A felvonulás résztvevői az áldozatokra, az ellenállókra, valamint azokra emlékeznek, akik annak idején mentették az üldözötteket. A megemlékezés az Újpesti rakparton kezdődik, majd a menet átvonul a Duna-parton álló vizafogói emlékműhöz; ott azok emléke előtt róják le kegyeletüket, akiket 1944-1945 telén a nyilasok meggyilkoltak.

Az eseményt az Élet Menete Alapítvány, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), a Miniszterelnöki Hivatal és a főváros szervezi, együttműködve civil és ifjúsági szervezetekkel.

Olvasóink írták

 • 2. apátfalvifaszagyerek 2010. április 18. 19:14
  „1. Kislányom, ha téged a 3. pontban megfogalmazottak gátolnak a nemzeti tragédiák feletti emlékezésben, és a nemzeti érzelmeidben, akkor az a te (eléggé nagy) nyomorod, és nem a zsidók (legfőképp nem a holtak) hibája.”
 • 1. dodó 2010. április 18. 18:03
  „Mi ez "A csaknem 600 ezer magyar áldozat "?
  A holodogma kőbe vésve 600 ezret nevez meg! Ez a holokauszt "kisebbítése, jelentéktelen színben való feltüntetése!"

  1.A zsidók áldozatként való feltüntetése, valamint folyamatos sajnáltatása a mai napig plusz jövedelmeket generál a ma élő zsidóság számára (kárpótlás folyamatosan).
  2. Az áldozati szerep és a sajnáltatás elfedi, eltakarja, leplezi a zsidók mai pozícióját, mely egy erőszakos, háborús bűnökkel terhelt (ENSZ jelentés), arrogáns, felvásárlással gyarmatosító (Peresz-videó), világszintű médiauralmat kiépítő, a világot irányítani szándékozó, nemzetek törvényhozását könnyen befolyásoló (lásd most is), nem éppen áldozati, inkább az agresszori szerep. Mi a jó egy háborús bűnös, országokat nyíltan felvásárló népnek, ha félnek tőle, szembeszállnak vele, vagy ha sajnálják, áldozatként ,,ünneplik" nap mint nap?
  3. A holokauszt előtérbe helyezése gátolja nemzeti tragédiák megfelelő elhelyezését, ezáltal a nemzeti érzelem, gondolkozás kibontakozását. Jól szemlélteti ezt a holokausztmúzeumok dömpingje, holokausztmenet minden évben...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét 25 ezer pont alá került a BUX

Kisebb korrekció zajlott az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), mivel a börze az elmúlt… Tovább olvasom