Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Falura szóló lakodalom

Nikolett és L aci is bõnyi, így mint általában a falubeliek, kiskoruk óta látásból ismerték egymást.

Manapság már ritkaság az a hajdan bevett szokás, miszerint a menyasszonyt és a vőlegényt kísérő lakodalmas menet végigvonul a falu utcáin. Kiss Nikolett és Képes László azonban a hagyományt felelevenítve tették emlékezetessé házasságkötésüket.

Nikolett és L aci is bőnyi, így mint általában a falubeliek, kiskoruk óta látásból ismerték egymást. Azonban csak három éve, a búcsúi bálban néztek először úgy egymásra, mint ahogy a szerelmesek szoktak. Azután leggyakrabban a helybeli fiatalok kedvenc találkozóhelyén, a játszótérnél randiztak. Egyre hosszabbra nyúltak beszélgetéseik, a barátok pedig rendre tapintatosan eltünedeztek mellőlük. Mégis úgy érzik, igazából egy éve vált komolyabbá kapcsolatuk. Laci Nikolettet a születésnapján egy étterembe hívta és nemcsak rózsacsokorral lepte meg, hanem karikagyűrűvel is.

A CNC-gép kezelőjekéntdolgozó Lacinak az tetszik, hogy párja

talpraesett, szókimondó, szép és hűséges, egyszóval pont olyan asszony, amilyet elképzelt magának. Nikolett, aki ápolónő, pedig úgy indokolta választását: „Mindig azt akarja, ami nekem is jó, igyekszik a kedvemben járni és az első perctől fontosabb vagyok számára, mint a haverok." Ezek népszokásoknak megfelelően volt lánykikérés, aztán vonultak az ünneplők a polgármesteri hivatalba, a templomba és a művelődési házba, ahol száznegyven vendég gyűlt össze a lakodalomban. A fiatalabbak még másnap reggel fél hétkor is vidáman nótáztak.

Egy házasság ilyen szép kezdete után csak azt kívánhatjuk, hogy a mondással ellentétben, amennyire csak lehet, legyen Nikolett és Laci közös élete olyan vidám, mint egy nászmenetbizony nyomós okok férjhez menésnél. Nikolett hároméves kora óta néptáncol, jelenleg a Csutora együttes tagja, így ter mészetesnek tűnt, hogy lakodalmukra öszszes csoporttársát meghívja. A táncosok pedig hűen hagyományőr ző hobbijukhoz, viseletbe öltözve kísérték végig a falu utcáin az egybekelőket és több helyen táncra perdítették őket a helybeliek örömére, akik kiálltak házaik elé. Közben a zenekar lovas kocsin követte a menetet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Zene-bona” tábor

Zene-bona tábort szervez a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény negyvenhárom fős… Tovább olvasom