Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Faluszépítés Sopronhorpácson

Elkezdődött a sopronhorpácsi Fő tér és környezetének felújítása. A kivitelezés mintegy húszmillió forintos költségét az önkormányzat saját költségvetéséből fizeti ki.
Harminc évvel ezelőtt történt Sopronhorpácson az utolsó nagy faluszépítési program. Az eltelt időszakban ráfért már a felújítás a Fő térre és közvetlen környezetére. Ez már csak azért is sürgetővé vált, mert a faluközpontban egy ötös kereszteződés található, itt mind a Bükre, mind a Kőszegre tartók keresztülmennek, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kép fogadja az átutazókat. A helybéliek komfortérzete is megkívánta a központ megszépítését, és ezt az önkormányzat lehetőségéhez mérten próbálja teljesíteni.
Bagócsi József sopronhorpácsi alpolgármester lapunknak elmondta, a közelmúltban elkezdődött a központ rekonstrukciója. Ennek keretében térburkolatot kap az önkormányzati hivatal előtti parkoló, valamint az ide vezető utak egy szakasza. A munkálatok keretében két buszmegállót is átépítenek. A fejlesztés költségeit, mintegy húszmillió forintot az önkormányzat saját költségéből, támogatás nélkül fizeti ki.
A településen felmerült továbbá, hogy a kereszteződést alakítsák át körforgalommá. Ez azonban hely hiányában nem megvalósítható.

Pályára lép a színészválogatott

Sopronhorpácson a búcsú keretében vasárnap délután három órától barátságos mérkőzést játszik a helyi labdarúgócsapattal a színészválogatott. A tervek szerint a településre érkezik Rudolf Péter, Besenczy Árpád, Kardos Róbert, Beleznay Endre. A mérkőzés után értékes tombolatárgyakat sorsolnak ki. A meccset megelőzően kettő órakor a tartalékcsapat az FC Váti Sopron NB II-es női labdarúgócsapatával mérkőzik meg. A búcsút bál zárja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már kölcsönözni is lehet?

Tovább olvasom