Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Farkas Flórián Barrosónak írt levelet

José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének írt levelet Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, mert szerinte veszélybe kerülhet az európai cigányság felzárkózása - ismerteti a keddi Magyar Hírlap.
A napilap birtokába jutott levélben az ORÖ elnöke több százezer magyarországi roma növekvő aggodalmának ad hangot, "amelyet az országunk és annak miniszterelnöke ellen irányuló és nem szűnő támadások motiválnak. Aggodalmat kelt ez bennem azért is, mert az elmúlt évben az Európai Unió és hazánk is kiemelt fontosságot tulajdonított az európai cigányság felzárkózásának, amely most veszélybe kerülhet."

Farkas Flórián arra hívja fel az Európai Bizottság elnökének a figyelmét, hogy alig több mint fél esztendeje az Európai Unió Orbán Viktor elnökletével és José Manuel Barroso személyes tevékeny közreműködésével elfogadta az Európai romastratégiát. "A több mint 10 milliós európai cigányság felzárkózásában az Európai Uniónak, az Európai Bizottságnak és Önnek, mint e bizottság elnökének emberi és morális felelőssége és feladata is van - hívja fel a figyelmet az ORÖ elnöke. "Ezért kérem Önt, hogy az Ön által képviselt intézmény tekintélyére alapozva, határozottan foglaljon állást abban a tekintetben, hogy Magyarországon a társadalmi különbségek felszámolásának új mechanizmusa a pénzügyi preventív segítségnyújtás feltételeinek tárgyalása során nem kerülhet veszélybe" - fogalmaz.

"Kérem, hogy hívja fel a nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy Magyarország miniszterelnöke olyan demokrata, aki támogatja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, köztük a romák felemelkedését" - olvasható a levélben.

Olvasóink írták

 • 4. mivaan? 2012. január 17. 12:58
  „2! Egyetértek.

  gyerekorvosi rendelő, várunk. roma anyuka, apuka(20 évesek), kisbaba. anyuka pelenkareklámot olvas: "egészségpénztárra is vásárolható" - akkor feliratható? mi az egészségpénztár?
  no komment”
 • 3. Qllancs 2012. január 17. 12:29
  „T. 2. Teljesen jól látod !
  Ez flóri gyerek csak " megvédeni " akarja a vezírit, banda tagját.
  Nem az EU.ban kéne lépnie --ha nem a cigánysoron tenni a fajtájáért !!!
  Nem -e elkéne számolni ennek a jó embernek avval a 2,3 milliárd Ft-vel amit kaptak 2011,ben " felzárkózás " címén ????
  Hány cigány vezető ellen van eljárás ??? Kolompár ?? Ajtai ?? stb ....
  Ezek a népek 1000 éve nem akarnak beintegrálódni --ezután se fognak !!!
  Ezek nem ismerik a kötelességüket !!!---csak a jogaikat !!!! Se tanulni, se dolgozni nem akarnak, viszont : lopni, csalni , hazudozni --/mondjuk van kitől tanulni ! / idős embereket kifosztani --rettegésben tartani !!!
  JÓ LENNE ha Farkas F . ott tenne rendet !!!!!”
 • 2. Együgyű 2012. január 17. 09:48
  „,,Farkas Flórián Barrosónak írt levelet"
  Flórika most Barrosónak írogat. Szegény megélhetési (indiai) kaszthoz tartozó! Úgy érezte most ideje tenni valami a jót bevételeiért? Ez is alkotó munka? Vélelmezem, csoportjáért a MAGYAR parlamentben kellene kardoskodni? Azonban én úgy tapasztaltam jelenleg a népcsoportja 9o% csak daj-dajozni akar. Bár én úgy gondolom a Kádár rendszerbe megszokott rendszeres munkáról leszoktak. Azonban teljes váll szélességgel elismerem, a népszaporulatot elősegítik. Beismerem azt is, ha valamelyikkőjük dolgozni szeretne munkalehetőség nincs nagyon. Alkalmazni sem szeretik őket senki, mert félnek! De, esetleg nem azért mert kihasználnak, lerombolnak mindent, mindenütt. Tudomásul kellene venni a fehér bőrű magyarnak is sok esetben nincs munkahelye. Esetleg a vezér 20800 forintos havi apanázsa nekik is kevés? Ezzel is egyet tudok érteni, mert a lecsúszott magyarnak is a megélhetéséhez kevés. Esetleg Flóri nem az itt elő teljes magyarságért kellene tenni valamit? Vagy írogatunk a kasztnak a helyzetének javulása érdekében külföldre a mi rovásunkra? Egység az nem kell csak egyéni érdek? Öt százalék szerintem a sorsának javulása érdekében küzd több-kevesebb sikerrel. Az utolsó 5% meg az úri roma. Azonban Ők sem segítenek tevőlegesen saját társaikon. Mint a Magyar felső tízezer! Mindenki csak a saját érdekeit nézi!”
 • 1. DMagóg 2012. január 17. 09:28
  „Ő már felzárkózott és felemelkedett!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgári védelmi szolgálatra kötelezhetnék a BKV sofőrjeit

A BKV megmentése érdekében a kormány államosíthatná a közlekedési céget, emellett akár polgári védelmi szolgálatra kötelezhetné a buszsofőröket, illetve a járművek karbantartását végző személyeket. Tovább olvasom