Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Farkasok birodalma

Párizs török negyedében két rendőrnyomozó három, brutálisan meggyilkolt török nő szadista gyilkosa után nyomoz. Egyikük megpróbál beépülni a török kolóniába, társa pedig piszkosabb eszközökkel ér el látható sikert az ügyben. Hamarosan mindketten rájönnek, hogy a török maffia felelős a gyilkosságokért...
rendező: Chris Nahon

forgatókönyvíró: Jean-Christophe Grangé
operatőr: Michel Abramowicz
zene: Olivia Bouyssou, Grégory Fougeres, Dan Levy, Pascal Morel, Samuel Narboni
producer: Patrice Ledoux
vágó: Marco Cavé

szereplő(k):
Jean Reno (Jean-Louis Schiffer)
Arly Jover (Anna Heymes)
Jocelyn Quivrin (Paul Nerteaux)
Laura Morante (Mathilde Wilcrau)
Philippe Bas (Laurent)
Patrick Floersheim (Charlier)

A film sztorija

Anna Heymes (Arly Jover) harmincas éveiben járó nő. Férje a belügyminisztérium egyik legmagasabb rangú tisztviselője. Anna több mint egy hónapja félelmetes hallucinációktól, és rendszeres amnéziarohamoktól szenved.

Eközben Párizs török negyedében két rendőrnyomozó, Nerteaux (Jocelyn Quirin) és Schiffer (Jean Reno) három, brutálisan meggyilkolt török nő szadista gyilkosa után nyomoznak. Nerteaux megpróbál beépülni a török kolóniába, társa Schiffer pedig piszkosabb eszközökkel ér el látható sikert az ügyben. Hamarosan mindketten rájönnek, hogy a török maffia felelős a gyilkosságokért. Céljuk, hogy eltereljék a figyelmet a „Szürke farkasok" nevű fegyveres csoportról, a maffia szélsőjobb szárnyáról.

Nerteaux és Schiffer a nyomozás során eljutnak Annához, akinek a három áldozattal való kapcsolata borzalmas múltjára vezethető vissza. A szálak Kappadókia kietlen tájaira vezetnek... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Bazsi

"A Luc Besson istállóból szalasztott Chris Nahon (A sárkány csókja)
második rendezésében különféle szűrők, valamint a videoklipes vágástechnikák segítségével igyekszik Párizst baljóslatúvá varázsolni, de a divatos megoldások már az első percekben cserbenhagyják őt. Hiába fut a történet párhuzamosan több szálon, hiába próbálja a zavaros cselekményvezetés azt a látszatot kelteni, hogy több áll a háttérben, mint azt elsőre sejtenénk, a Farkasok birodalma bizony nem csak feszültségkeltés terén vall kudarcot, de egyenesen unalmassá válik – ami tekintettel a nem éppen nézőbarát játékidőre, hatványozottan fájó pont."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lóvásár és ügetőverseny

Régi terveiket megvalósítva, hagyományteremtő szándékkal ló- és hobbiállatvásárt, illetve tartozék-… Tovább olvasom