Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Farsang(i)-víziók

A festőművész Farsang Sándor ismert alakja a győri közéletnek. Amióta megtelepedett a városban, igyekszik megteremteni azt a harmóniát, amelyet a tanítás és az alkotás kettős kötésében egy személy elérhet, hogy létezhessen.
Az idős mester képei vonzzák a fiatalokat
Tárlatán azonban meg kell fejtenünk, hogy létezésének terepén művészi látomásai miért éppen olyan művek alkotására késztetik, mint amilyeneket Győrött, a Városi Művészeti Múzeum Váczy Péter-gyűjteményében kiállított. A három teremben látható munkái emlékeztetnek bennünket arra, hogy Farsang világa évek során nem változott. Jelképei, mitizált alakjai, szörnyecskéi vele vannak. Úgy komponálja képeit, hogy a természetes és a teremtett világ eléggé kaotikus erdejében e mitizált figurák önmagunk félelmeire, esendőségére, netán vágyainkra figyelmeztetnek.
Az utolsó teremben a képek színeivel együtt arra késztetnek, hogy töprengjünk: a művész látomásaiból (Chagall és Dalí után) mennyi a játék és mennyi a dráma. E kettős kötésben az alkotó képei előtt a diszharmónia zúdul rá a nézőre. A művész tehát sehogy sem hagyja érintetlenül azt, aki munkáira veti tekintetét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz munkaerő-kölcsönzés

A főváros után az országban Győr-Moson-Sopron megyében a legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta. Öt… Tovább olvasom