Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Fatolvajok ellen demonstráltak a hajdúhadházi erdőtulajdonosok

Demonstráción tiltakoztak a hajdúhadházi erdőtulajdonosok és családjaik a fatolvajok ellen pénteken, mert - mint petíciójukban is hangsúlyozták - elegük van a pusztításból.
Varga László, a demonstrációt szervező Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat elnöke az MTI-nek elmondta: területükön évről évre rohamosan nő a falopások száma, a kár évente több millió forint. A feljelentések alapján 2013 első két hónapjában (tűzifaáron) 2,5 millió forint volt a kár. A növekedési veszteséggel is számolva a kár elérte a 12,5 millió forintot.

Az előző három évben 40 millió forint kár keletkezett az erdőikben. A tolvajok szabadon lophatnak, garázdálkodhatnak, valódi büntetésre még tettenérés esetén sem kell számítaniuk - tette hozzá az elnök.

Az erdőtulajdonosok petícióban fogalmazták meg követeléseiket, 615-en írták alá, de hiába vonult a több mint száz demonstráló a városháza elé pénteken, a petíciót nem vették át a város vezetői. Helyi információk szerint a település polgármestere nem tartózkodott az épületben a demonstráció idején.

A demonstrálók - akik között Jobbik-zászlókat vivők is feltűntek - ezután jelentős rendőri biztosítás mellett a hajdúhadházi Nagyerdő erdőrészhez vonultak, ahol szintén óriási pusztítást végeztek a fatolvajok. A felszólalók követelték: "jöjjön el végre az a korszak, amikor a bűnözőknek kell rettegniük a rendes, dolgos emberektől és nem fordítva".

Varga László bejelentette: petíciójukat eljuttatják a belügyminiszterhez, s ha kell Brüsszelbe is, mert "elég volt a pusztításból".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasúti pálya mellett ég a bozót Nyírábránynál, leállították a forgalmat

Ég a bozót Nyírábrány és Vámospércs között a vasúti pálya mentén, emiatt leállították a vonatforgalmat, és egy szerelvényről leszállították az utasokat. Tovább olvasom