Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Fatörzstorta másképpen

Hozzávalók, tészta: 8 tojássárgája, 13 dekagramm cukor, 13 dekagramm liszt, 13 dekagramm dió, 3 dekagramm kakaópor, tojásfehérje + 2–3 evőkanál cukor a felveréséhez.
A tésztát előmelegített sütőben, kis lángon, 150 fokon sütjük kb. 20–30 percig.
Töltelék: kb. 25 dekagramm csokis nápolyi lereszelve vagy ledarálva, 1 deciliter rum, 1 deciliter kávé, 1 deciliter tej, 2 vaníliás cukor, 10 dekagramm kristálycukor, 4 tojássárgája, 15 dekagramm darált dió, 25 dekagramm margarin.

A töltelékhez való alapanyagokat összefőzzük. Vigyázzunk, nehogy leégjen.

Ha a tészta kihűlt, feltekerjük konyharuhára, majd újra kisimítjuk. A kihűlt krémet rákenjük és rolád formába feltekerjük.
A külsejéhez a margarint, cukrot, kakaót összefőzzük és a feltekert tésztát zacskóból kinyomva díszítjük. A tésztát faág alakban még a díszítés előtt egymáshoz illesztjük.

Balogh Jánosné, Győr

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hózivatar

A meteorológiai tavasz első napján változékony időjárás volt megyénkben. A délután folyamán erős… Tovább olvasom