Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Február 7-én a Millenárison tartja évértékelőjét Orbán Viktor

Idén is a Millenárison tartja meg évértékelő beszédét Orbán Viktor.

Orbán Viktor az idén is elfogadta a Polgári Magyarországért Alapítvány felkérését, és február 7-én évértékelő beszédet mond – közölte a miniszterelnök szóvivője hétfőn az MTI-vel, megerősítve az Origo hírportál információját. Ez lesz Orbán Viktor tizennegyedik értékelője.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a helyszín ezúttal is a budapesti Millenáris lesz.

A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit.

Orbán Viktor először akkori kormánya első évéről tartott értékelést 1999. február 4-én a Vigadóban, ahol történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy Magyarország belép a NATO-ba, és csökkenő államadósságot, egy számjegyű inflációt, gazdasági növekedést jósolt. Orbán Viktor hagyományteremtő beszédében, amelyet a Magyar Televízió egyenes adásban közvetített, bírálta a Horn-kormányt és a Bokros-csomagot. Az ország helyzetéről szóló év eleji beszámolót ahhoz a szokáshoz hasonlította, amikor a szülők az ajtófélfára húzott vonásokkal mérik gyermekük növekedését. Ez a hasonlat a későbbi országértékelőkben is többször előkerült.

A következő évben, 2000-ben hangzott el Orbán Viktor országértékelő beszédeinek egyik legismertebb mondata: a "három szoba, három gyerek, négy kerék", amely szinte szállóigévé vált.

 Következő, 2001 elején mondott beszédében Orbán Viktor az előző évet a rendszerváltás utáni időszak legsikeresebb esztendejének nevezte, és arról is beszélt, hogy "szeretnénk hétköznapjainkat az örökléthez igazítani".

A választás évében, 2002-ben tartott országértékelésében az előző négy évben elért eredményeket hangsúlyozta a pártelnök. "A levegőbe emelkedett rakétát nem lehet visszaparancsolni a földre. Hasonlóképpen, Magyarországot sem lehet visszafordítani a múltba" - fogalmazott.

A választási vereség utáni első országértékelésben, 2003 elején a Fidesz elnöke úgy vélte: a kormánynak rombolási kényszere van, mindenre ráront, ami 1998 és 2002 között jött létre.

A 2004-es beszédet a felújítás alatt álló Vigadó helyett az ELTE lágymányosi kongresszusi központjában mondta el Orbán Viktor. Úgy fogalmazott: a családok zsugorodásának és összetöpörödésének éve volt az előző esztendő, az országban pedig bizonytalanság és szorongás uralkodik.

"Ismét kisebbek lettünk" - ez volt az egyik fontos mondata a 2005-ben a Körcsarnokban tartott országértékelésnek, amely új formát kapott, hiszen a beszédet országértékelő beszélgetések előzték meg. Orbán Viktor korábban vidéki városokban és Budapesten találkozott választópolgárokkal, és nem pulpitusról, hanem minden oldalán székekkel körülvett színpadon beszélt. Az esemény megváltozott koreográfiájaként a rendezvény két házigazdája, Kudlik Júlia és Rákay Philip tett fel kérdéseket.

2006-ban, a választások évében a budapesti Syma csarnokban tartott országértékelőjében Orbán Viktor azt mondta: az elmúlt esztendő a beletörődés éve volt, és csak akkor sikerülhet a következő néhány év, ha újjáélesztjük a magyar szolidaritást, ez a választások tétje, és ez lesz az új kormány feladata is.

A pártelnök 2007 februárjában a Millenárison, az "Egy az ország, egy a zászló" jelszót hirdette meg, valamint a kormánnyal szemben kialakult új többség és egy erős Magyarországért küzdő, minden magyar embert képviselő polgári oldal képét vázolta fel, de arról is beszélt, hogy a terrorfenyegetések és "álmerényletek" mögött szerinte valójában a kormányoldal trükkjei állnak.

A 2008-as országértékelőben a közelgő népszavazás volt a fő téma; a Fidesz elnöke a Syma csarnokban arról beszélt, hogy a népszavazáson az igenek győzelme egy új korszak nyitánya lesz, és március 9-én Magyarország elindulhat a változás útján.

Új irány, Magyarország, új irány, magyarok - ezt a jelszót hirdette meg a Fidesz elnöke 2009-es országértékelő beszédében, amelyet a budai Millenárison mondott el. Orbán Viktor nemzedéki összefogásra buzdított, és a józan piacgazdaság korszakát jósolta.

2010. februárban, a választások előtt néhány héttel - ismét a Millenárison - Orbán Viktor évértékelő beszédében közölte, hogy ő és pártja készen áll a nemzeti ügyek kormányának vezetésére, amelynek alapját a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értéke jelenti. A legfontosabb nemzeti ügynek a gazdaság talpra állítását nevezte meg. 2010-ben a Facebook közösségi portálra a pártelnök kérésére több száz javaslat érkezett a "rajongóktól" az országértékeléssel kapcsolatban.

Tavalyi beszédében - ugyancsak a Millenárison - Orbán Viktor 2011-et a megújulás, 2012-t az elrugaszkodás, 2013-at az emelkedés, 2014-et pedig a gyarapodás évének nevezte. Szólt az - akkor még készülő - új alkotmányról is, közölve: az új alaptörvény lezárja a múltat. Ahogyan 2010-ben, tavaly is várt javaslatokat beszédéhez a kormányfő a Facebookon. Felhívására több mint 2.700 hozzászólás érkezett.

Olvasóink írták

 • 20. deakicska 2012. január 31. 16:49
  „Elnézve az itteni hozzászólásokat (is), eszembe jutott a mondás: JÓ LÓ UTÁN PORZIK AZ ÚT...
  Nyugalom, elvtársak, mert árt az idegeskedés az egészségeteknek. :-)”
 • 19. NP1 2012. január 31. 12:12
  „Nyugi!

  Schmitt Pali írja a beszédet, most a "törzsszöveget" másolja át és a 179. oldalnál tart. A többit a Helyesírási Tanácsadó Szótárból pótolja.”
 • 18. Lakos 2012. január 31. 08:22
  „Ambrus Attila kollégája nem tart évértékelőt? Az érdekesebb lenne.”
 • 17. balihoho 2012. január 31. 08:01
  „Pedig Orbán is a kommunizmusban tanult ingyen, hiszen KISZ titkár volt, most meg szidja ezeket, és pénzért engedi tanulni a gyerekeket? Mi ez? Az biztos, lesz itt az idén akkora elrugaszkodás, hogy bele gebedünk!”
 • 16. dezsi 2012. január 30. 21:29
  „Mit mondana, ne csináljátok már. Megcsináltuk, mert minden magyar ezt akarta, óriási tömegek állnak mellettünk, és nagyon nehéz 8 éven vagyunk túl, a sírból hoztuk vissza az országot, de matolcsy miniszter úrnak hála a gazdaság politikánk egyre sikeressebb.És már 47ezerből is meglehet élni ebben az országban. És látta mindenki, hogy mennyien vonultak fel értünk, mert a polgárok ezt akarják.Miért őszintén mit vártok?
  Hogy bevalja, hogy nőtt az Áfa, hogy nőtt az üzemanyag, hogy nőttek az árak, hogy elszállt a svájci frank, hogy a csődtől megment minket az IMF, hogy ellopták a nyugdíjpénzt, hogy ..........................................................mindenki felsorolna egyet, akkor is összejönne egy oldal :(”
 • 15. booo 2012. január 30. 20:22
  „Ha azt meri mondani hogy jobban élünk mint valaha, megeszem a gatyám! Az elmúlt 50 évem alatt ennyire nem ment carul mint most! És ez hónapról hónapra csak romlik! Vagy ezt is Gyurcsány Qrta el? Nem hiszem! Ideje lenne már egy szavahihető Kormány- és Államfő és végre egy igazi rendszerváltás! Aki akar menjen el, hallgassa és két kézzel csápoljon neki!”
 • 14. nanemaaa 2012. január 30. 19:08
  „Én meg nem tudtam, hogy mire ez a szibériai hideg. Most már világos, Viktor szavára befagy a Duna.
  Egy biztos, a beszéd hosszú lesz. Pedig lehetne egy szóval röviden is: "El....!"
  De ilyet a nagy vezír nem mond. Minek is mondana? Hisz tudja, ezt mi már tudjuk.”
 • 13. Queenmargareth 2012. január 30. 18:40
  „-15 C-nál befagy a Duna.
  Soltvadkerten éjszaka -18 fok volt.Minden megtörténhet.”
 • 12. spiler 2012. január 30. 18:02
  „kötelező lesz nézni?
  Eu-ba is fogják adni a müsort?
  lesz elszámolás is?
  erre nem küldtek meghívót? vagy nem mindenki mehet?lesz tünti az épület előtt?
  lassan NEKÜNK IS ÉRTÉKELNI KELLENE A KORMÁNY MUNKÁJÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 11. zehn 2012. január 30. 17:48
  „Úgy tudom, Münchausen bárót és Háry Jánost is meghívták.Ők lesznek a díszvendégek a méltó utód előadásán.”
 • 10. racionalitás? 2012. január 30. 17:45
  „8. pirosmedence 2012.01.30. 17:27

  a lényeg kimaradt...saller--koki és társai...
  ja és az is...hogy most már az elvárt minimálbérnél......középfokúnál...75ezer állambácsi...keresőnek 65 ezer...a költségek nöttek...lesz itt majd leépítés bőven...vagy 4-és 6 órázás......papíron.”
 • 9. racionalitás? 2012. január 30. 17:40
  „nonono....jönnek mindjárt feketemacskuszék és lesz itt nemulass!!!!!....csak szépen-szeretgetve beszélni a kedvesvezetőről....mondjuk azt én is megnézném-hogy jön be négykézláb...kuruczosvigyorral...MEGCSINÁLTUK...JÓL LETAKARÍTOTTUK A CIPŐKET MAGUNKBAN!!!”
 • 8. pirosmedence 2012. január 30. 17:27
  „Legalább egymillióan millióan vagyunk, akik szóról szóra már most előre tudjuk, mit fog mondani: dicsekvés, önimádat, frázispufogtatás, közhelyek, komcsizás, gyurcsányozás, nyolcévezés, nem kell az IMF pénze, bankok gonoszak, minden nagyon jól megy, továbbra is támogat az ország kétharmada, szemöldök fel, hölgyeim és uraim, kedves barátaim nehéz lesz, de harcolunk, legyőzzük, beletapossuk, összehangolt támadás, visszaverjük, spekulánsok, akiket a baloldal pénzel, széllel szemben is erősek vagyunk, viharfelhők gyülekeznek, de eloszlatjuk, megyünk tovább a kijelölt úton,...... folytassam??????”
 • 7. fefeegy 2012. január 30. 17:04
  „Utazunk! Mit kapunk???”
 • 6. qrumpli 2012. január 30. 16:44
  „Mit tud értékelni?
  Menyit loptak össze?
  Szégyenország szégyen kormánya.”
 • 5. Larsson 2012. január 30. 16:43
  „Alig várom, hogy agyonfényezze magát, miközben imf, eu és elmúlt nyócév ellen háborúzik! :D :P”
 • 4. Qllancs 2012. január 30. 16:13
  „Vidékról, romániából is jönnek külön buszok ?? Mennyi pénzt kapnak a bértapsolók ???”
 • 3. Qllancs 2012. január 30. 16:08
  „T. 1. Ha lesz koronázás --remélem a Duna jegén / ha 2cm / lesz megtartva , és minden bandatag ott áll majd szorosan a vezír körül.”
 • 2. Queenmargareth 2012. január 30. 15:58
  „ne dugják el ezt a cikket, olyan emberbaráti......”
 • 1. 267222 2012. január 30. 15:39
  „Már hallom előre a saját magát dicsérő diszhimnuszt.Lehet,hogy megkoronáztatja magát..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Egy államcsőd nem téma, ezt vitatni akarni felelőtlenség˝

A vezető külföldi lapok a magyarországi pénzügyi szféra helyzetével, a magyar államcsőd lehetőségével és a strukturális reformok esélyeiről beszéltek. Tovább olvasom