Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Február végéig lehet igényelni kedvezményes földgázt

Február 28-ig nyújthatják be kérelmeiket a nagycsaládos fogyasztók kedvezményes árú gázra.
A három vagy több kiskorú gyermeket nevelő családok - a minden lakossági fogyasztó számára biztosított 1200 köbméteren túl - több száz köbméternyi gázt igényelhetnek a tavalyi áron; a nagycsaládos fogyasztók az idei évi kedvezmény igénybevételéhez szükséges kérelmeket február 28-ig nyújthatják be a Magyar Államkincstár területileg illetékes megyei igazgatóságaihoz - tájékoztatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága szerdán az MTI-t.

A kérelemhez az utolsó gázszámlát is csatolni kell, a támogatás 2011. január 1-jétől visszamenőlegesen jár.

A Magyar Államkincstár az árkedvezményre való jogosultságot kérelemre állapítja meg és erről határozatban értesíti a jogosultakat március 31-ig. Az igénylőlap a kincstár honlapjáról is letölthető - áll a közleményben.

E szerint a nagycsaládosokat megillető földgázárkedvezményt a három vagy annál több gyermeket nevelő családok vagy nevelőszülők vehetik igénybe (akik három- vagy több gyermek után részesülnek családi pótlékban, nevelési ellátásban vagy iskoláztatási támogatásban).

A kedvezmény mértéke három gyermekig 200 köbméter évente és gyermekenként, a negyedik gyermektől pedig gyermekenként 300 köbméter. Tehát három gyermek esetén a kedvezményes áron számított földgáz mennyisége 1800 köbméter évente, négy gyermekre számolva pedig 2100 köbméter - fejtik ki.

Az önálló felhasználási hellyel, fogyasztásmérővel rendelkező nagycsaládos háztartás a kedvezményt "természetben" kapja meg, azaz a kedvezményes árú 1200 köbméter fogyasztási földgázmennyiség növekszik meg a kedvezmény szerinti mennyiséggel.

Az önálló számlával, fogyasztásmérővel nem rendelkező lakásokból álló lakóépületben (társasházban) élő nagycsaládos háztartás a fenti kedvezményt a társasház számlájában gyermekszámtól függően érvényesítheti - áll a tájékoztatásban, amely emlékeztet arra: a kormány a tavaly érvényes gáz- és távhőtámogatást, külön igénylés nélkül április 30-ig továbbra is fenntartja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mumifikálódott holttestet találtak a fővárosban

Mumifikálódott holttestet találtak szerdán a főváros XXIII. kerületében, a Meddőhányó utcában -… Tovább olvasom