Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Február végén dönt a pécsi közgyűlés az önfeloszlatásról

Február 26-ra hívott össze rendkívüli közgyűlést Pécs alpolgármestere a közgyűlés önfeloszlatása kapcsán. Ezen a napon csak ezt az egy napirendi pontot tárgyalják majd. Az önfeloszlatást az Összefogás Pécsért Egyesület kezdeményezte.
Az önfeloszlatási javaslatát a pécsi közgyűlésben helyet foglaló Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) frakciója nyújtotta be múlt héten Pécs általános alpolgármesterének, Tóth Bertalannak. Az önkormányzati törvény értelmében tizenöt napon belül rendkívüli közgyűlést kell összehívni. Tóth Bertalan február 26-ra hívta össze a képviselőket.

Az ÖPE azért kezdeményezte az önfeloszlatást, mert szerintük a város csak új testülettel, új polgármesterrel és új programmal tud kilábalni a válságból. Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület frakcióvezetője a Független Hírügynökség szerdán azt mondta: Pécs idén 60 milliárd forintból gazdálkodhat. A város jelenlegi hitelállománya 30 milliárd forint, a bevallott 1 milliárdos működési hiány pedig valójában 8-10 milliárdos. Idén mindössze legfeljebb 860 millió forint hitelt vehet fel a város, de nem lesz bank, aki adna kölcsönt, tavaly sem akartak már - tette hozzá.

Az önfeloszlatáshoz 20 igen szavazat kellene a 39 fős pécsi közgyűlésben. Ebben az esetben a helyi választási bizottság még aznap kihirdeti az időközi választást, amely május 10-én lenne, az időközi polgármester választással együtt. Képviselő-testület nélkül az esetleges önfeloszlatás után sem maradna a város: az új munkába állásáig a régi testület döntene a város ügyeiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közepesen korrupt Magyarország

Az egyes államok leggyakrabban azzal a korrupciós fenyegetéssel szembesülnek, hogy a pénz… Tovább olvasom