Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Februárban tárgyalhat az EP Kovács Béla mentelmi jogáról

Az egy vagy két naposra tervezett zárt tárgyalás végén a 25 tagú bizottság dönt majd arról, hogy jogos-e a mentelmi jog felfüggesztésének kérése.
Februárban tárgyalhat az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága a kémkedés gyanújába keveredett Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztése ügyében - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap csütörtöki számában megjelent írásban Monika Jagiello, az ügyben megbízott jelentéstevő tanácsadója elmondta, a magyar ügyészség által benyújtott bizonyítékok alapján az EP érintett testülete elegendő okot lát arra, hogy tárgyaljon az ügyben.

Kifejtette: a bizottság az ülésre meghívja Kovács Bélát, akinek jogában áll majd elmondania saját álláspontját, illetve kérdezhetnek tőle a jelenlevők. Az egy vagy két naposra tervezett zárt tárgyalás végén a 25 tagú bizottság dönt majd arról, hogy jogos-e a mentelmi jog felfüggesztésének kérése - írja a Magyar Nemzet.

A lap írásában emlékeztet arra, hogy a jobbikos politikussal szemben a Alkotmányvédelmi Hivatal 2014. április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal. Az EP elnöke júliusban jelentette be, hogy a magyar hatóságok kérték Kovács Béla jobbikos képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, majd az ügy az EP jogi ügyekkel foglalkozó bizottságához került, jelentéstevőjeként Tadeusz Zwiefka lengyel néppárti európai parlamenti képviselőt nevezték meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat

A felvételizők a www.felvi.hu oldalról elérhető e-felvételi felületén találják meg, hogy mely… Tovább olvasom