Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Februártól kérhető

az adó-visszatérítés

A regisztrációsadó-különbözet visszatérítését 2007. február elseje után 180 napon belül annál a vámhivatalnál lehet kérni, amelyik a regisztrációs adót eredetileg kiszabta – adta hírül a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága tegnap.
A közlemény utal arra, hogy az Országgyűlésnek benyújtott törvénytervezet szerint a vám- és pénzügyőrség visszatéríti a regisztrációs adó meghatározott részét azon gépjárművek után, amelyekkel összefüggésben a regisztrációs adóigazgatási eljárást 2004. május elseje és 2005. december 31-e között kezdeményezték. A kérelmeket a vámhatóság 90 napon belül bírálja el, és a határozat jogerőre emelkedését követő 30 napon belül utalja ki a jogosultnak visszajáró összeget.
A vámhatóság felhívja a figyelmet arra, hogy nem a teljes befizetett regisztrációs adót térítik vissza, csak a külföldön vásárolt használt személygépkocsik és motorkerékpárok értékcsökkenését (avulását) is figyelembe vevő szorzószámokkal számított és a befizetett összeg közötti különbözetet. A tájékoztatás szerint a visszatérítéshez a regisztrációs adó megfizetését dokumentáló igazolás szükséges.
Aki az érintett időszakban belföldön kereskedőtől vásárolta a használt gépjárművet, annak csatolnia kell az adó teljes vagy részleges áthárítását igazoló számlát vagy egyéb számviteli bizonylatot, továbbá az adónak az eladó részére történt megfizetését igazoló bizonylatot. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedéket kértek

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban,… Tovább olvasom