Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Fegyelmi bizottsággal tisztítanák meg az MSZP-t

Felgyorsítanák a fegyelmi és etikai ügyek kivizsgálását a szocialista pártban: az új pártelnök Mesterházy Attila a közjogi kabinet tagját, Bárándy Gergelyt bízta meg az új struktúra kidolgozásával - írja szerdai számában a Népszabadság.
A politikus a lapnak hangsúlyozta: nem "párton belüli ÁVH-t" akar létrehozni. Hozzátette: "a párttagság részéről határozott igény mutatkozott arra, hogy azokban az ügyekben, amikor bizonyos személyekre és így a pártra is ráragadt a korrupciógyanú bélyege, a lehető leggyorsabban el tudjunk járni. Gyorsan, hatékonyan és igazságosan".

A politikus szerint a jelenlegi pártszabályozás sok esetben lassúvá és körülményessé teszi az eljárásokat. Példaként hozta fel, hogy ha valaki az országos etikai és egyeztető bizottság döntése ellen fellebbezni kívánna, úgy azt csak a tisztújító kongresszushoz teheti meg, amely normál esetben kétévente van. "Arra kaptam megbízást, hogy kidolgozzak egy gyorsabb és hatékonyabb eljárási rendet" – erősítette meg a lapnak az MSZP országos elnökségének tagja.

Olvasóink írták

 • 7. klj_54 2010. augusztus 04. 13:59
  „6. hozzászólás koszone 2010.08.04. 11:20
  Édesapámé az érdem, köszönöm helyette is!
  Igaz, ő kommunista volt, de becsülettel élt, ezért is halt meg vagyontalanul.”
 • 6. koszone 2010. augusztus 04. 11:20
  „klj_54

  Na végre valaki ,egy korrekt meg nyilvánulás !
  Bár mindenki így gondolná,én nagyon komcsi ellenes vagyok,de ha ilyen gondolkodású emberek lennének........maximális tiszteletem !”
 • 5. klj_54 2010. augusztus 04. 10:45
  „Többször leírtam már, hogy baloldali érzelmű vagyok.
  Emiatt írom azt, hogy jogutód nélkül felszámolni az MSZP-t, és alulról kezdve felépíteni egy VALÓBAN baloldali pártot.
  Szoci vagy szocdem érdektelen, mert nem a néven hanem a tartalmon áll vagy bukik meg a dolog, mint most áprilisban is!”
 • 4. jq 2010. augusztus 04. 10:31
  „És találnak olyan tagokat, akiknek nem kell előbb-utóbb a saját ügyeikben vizsgálódni?”
 • 3. achilleus 2010. augusztus 04. 09:56
  „Köztörvényes ügyekben egyébként nem egy pártszervezetnek kell nyomoznia és úgymond igazságot szolgáltatnia, hanem a megfelelő állami szerveknek. Az MSZP-nek annyi lenne a feladata, hogy az alapszabályába beírja, hogy büntetett előéletű nem lehet tag, ügyészségi vizsgálat alá vont személy nem tölthet be ilyen-olyan vezető tisztséget, elmarasztaló jogerős bírósági ítélet a pátból való kizárást vonja maga után, (és persze minden pozíció feladását). Mennyivel egyszerűbb lenne....”
 • 2. achilleus 2010. augusztus 04. 09:37
  „"A politikus a lapnak hangsúlyozta: nem "párton belüli ÁVH-t" akar létrehozni."

  Mit ad Isten, pontosan erre gondoltam, a cím elolvastán. Ha ebben a bandában szükségét érzik, hangsúlyozni, hogy NEM .., akkor szinte biztos, hogy IGEN. Miért is? Megszokásból: ha az MDP nem bírt a külső-belső nem párttag ellenséggel, akkor belül kezdett el bűnbakot keresni, Rajk Lászlót, Kádár Jánost, Nagy Imrét, bárkit. Egy biztos ez a társaság soha nem fogja megtalálni a párt szétveréséért, lejáratásáért leginkább felelős személyt, nevezetesen Gy. Ferencet. Addig meg különösen nem, amíg nála van a kassza kulcsa. Lett valami baja Rákosi Mátyásnak 56-ért, semmi.”
 • 1. frakk 2010. augusztus 04. 08:43
  „Az egész párt a korrupcióra épül, még a kiválasztási rendszere is a lekáderezés. Valaki valakinek a valakije....mint egyes hatóságoknál....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legalább 212 milliárddal tartoznak tartósan az APEH-nak

Az adóhatóságnak június végén 1.794 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal,… Tovább olvasom