Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Fegyelmi eljárások indultak végrehajtók ellen

A jelenleg végrehajtók ellen folyamatban lévő kilenc fegyelmi eljárás hamarosan további 25-30 kezdeményezéssel egészül ki, az iratokat most terjesztik be a fegyelmi bírósághoz.
A jelenleg végrehajtók ellen folyamatban lévő kilenc fegyelmi eljárás hamarosan további 25-30 kezdeményezéssel egészül ki, az iratokat most terjesztik be a fegyelmi bírósághoz - mondta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarához kijelölt biztos a Napi Gazdaságnak.

A lap keddi számában Szekér Judit elmondta: az egymilliárd forint éves költségvetésből gazdálkodó szakmai önkormányzat pénzügyi, jogi és informatikai átvilágítása jelenleg is zajlik.

A szakember úgy vélekedett: nemcsak a köztestületben, hanem a végrehajtói szervezetben is átalakításokra lesz szükség, ennek koncepciójáról áprilisra készíti el az előterjesztést.

A hivatásrend a 194 önálló végrehajtó mellett hatszáz végrehajtó-helyettest és végrehajtójelöltet, valamint további 1000-1500 adminisztrációs munkatársat, összességében csaknem kétezer embert foglalkoztat.

A kormányzat megpróbálja megteremteni a kényes egyensúlyt a bizalom visszaszerzéséért: különféle módokon elősegíti, hogy az adós fizessen, de ne sérüljön emberi méltósága. Ezt szolgálja a többi között az is, hogy még az idén törvénymódosítást készítenek elő a végrehajtási eljárásról, a végrehajtók státusáról - hangsúlyozta a biztos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma van a magyar rejtvényfejtők napja

Háromórás rejtvényfejtőversenyt szervez a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete (ROE) vasárnap, a… Tovább olvasom