Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Fegyház helyett börtönbüntetés gyilkosságért

A Debreceni Ítélőtábla 20 év fegyházbüntetésről 18 év börtönbüntetésre enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki társaival együtt agyonvert egy embert Berzéken.
A Debreceni Ítélőtábla Balla Lajos vezette tanácsa megváltoztatta kedden a Miskolci Törvényszék ítéletét, és 20 év fegyházbüntetésről 18 év börtönbüntetésre enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki társaival együtt agyonvert egy embert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Berzék egyik sörözőjében - közölte Fórizs Ildikó táblabírósági szóvivő.

A táblabíróság a másik három vádlott esetében helybenhagyta a korábban kiszabott 15, illetve 12-12 év börtönbüntetést.

Az ítélőtábla álláspontja szerint ügyelve a belső arányosságra, nem indokolt a cselekményért kiszabható büntetés felső határát alkalmazni. A bíróság nem talált olyan körülményt, amely szigorúbb végrehajtási fokozat alkalmazását indokolná. A vádlottak azonos szándékkal követték el a bűncselekményt, ezért egységesen kell kezelni a cselekményüket - indokolta a megváltoztatott ítéletet Balla Lajos tanácsvezető bíró.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak, akik rokonok, 2012 áprilisában Berzék településen az egyik helyi sörözőben agyonverték az ott iszogató egyik helyi lakost, és súlyosan bántalmazták a védelmére kelő pultos nőt.

Az ítélet jogerős és végrehajtható - közölte Fórizs Ildikó.

Olvasóink írták

 • 4. pachakuti 2013. október 01. 20:23
  „A liberális jogvédőket is figyelembe kell venni, különben jön a "rasszista bíróság"!”
 • 3. Roland1000 2013. október 01. 20:18
  „Mindegyiknek a maximumot kellett volna adni. Azok nem emberek, akik agyonvernek egy embert.”
 • 2. HAJDÚKFOKOSA 2013. október 01. 20:17
  „miért nem egybül egy hetes húsvét szigeteki nyaralást adnak nekik a gyilkosságért ?”
 • 1. Roland1000 2013. október 01. 19:54
  „Szerintem sem. Ha a Tisztelt Bíróságot csapták volna agyon..., akkor indokolt lett volna, de egy kocsmatöltelék, az nem tétel. Őérte nem sír senki, nem igaz? Egy ember élete ennyit ér. Klassz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hernádi-ügy: nem érkezett európai elfogatóparancs a magyar rendőrséghez

Interpol-körözést és európai elfogatóparancsot adtak ki a Mol elnök-vezérigazgatója ellen - jelentette kedden a Hina horvát hírügynökség. Tovább olvasom