Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Fegyvereket foglaltak le egy gárdaruhás dejtári férfinél

Kettős csövű vadászpuskát, golyós lőfegyverré átalakított légfegyvert, gázriasztó fegyvert valamint ezekhez tartozó lőszereket foglaltak le a balassagyarmati rendőrök a Nógrád megyei Dejtár községben, még múlt héten.
A házkutatás után a fegyverek gárdaruhás tulajdonosa beismerő vallomást tett, ezt követően Balassagyarmaton, illetve a Pest megyei Bagon további fegyverek, lőszerek, illegális fegyvertulajdonosok és fegyverkereskedők kerültek elő - számolt be a rendőrség kedden.

Némedi Gábor, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a múlt szerdán, névtelen bejelentés alapján történt rajtaütésükről, illetve az azt követő vizsgálatokról sajtótájékoztatón számolt be kedden Salgótarjánban. Közölte: a 48 éves dejtári férfinél a vadászlőfegyver és a hozzá tarozó sörétek, golyók mellett két Slavia típusú légpuskából átalakított lőfegyvert foglaltak le, az egyiket távcsővel is felszerelték.

A nyomozás során eljutottak egy 32 éves balassagyarmati férfihez, akinél illegálisan tartott lőszereket, 50 kispuska-lőszert, 31 Makarov-típusú lőszert, 17 darab 7,62-es géppisztoly-lőszert, sörétes lőszereket találtak. Egy 46 éves bagi férfinél pedig két lőfegyvert és 86 lőszert foglaltak le. A fegyverek mind orvvadászatra, mind pedig emberélet kioltására alkalmasak voltak. Ám hogy használták-e őket, az még vizsgálat tárgyát képezi - fogalmazott a nyomozást vezető Döme Zsolt, őrnagy.

Mindhárom személyt őrizetbe vették a balassagyarmati rendőrök, ellenük visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntette miatt indítottak eljárást. A gyanúsítottaknak korábban már volt dolga a rendőrséggel, de nem erőszakos bűncselekmények miatt. Jelenleg szabadlábon védekezhetnek - egészítette ki Némedi Gábor.

A Magyar Gárdával való esetleges kapcsolatra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva a megyei bűnügyi igazgató közölte: a Magyar Gárda egy bejegyzett társaság, amelynek a feloszlatását egyelőre nem rendelték el, így ez önmagában nem jelenthette vizsgálatuk tárgyát. Megjegyezte viszont, hogy a dejtári férfinél olyan fotót találtak, amelyen a Magyar Gárda egyenruhájában látható egy vadászlőfegyvernek látszó tárggyal, illetve egy másik, kisebb fegyverrel. Ugyanakkor - tudomásuk szerint - a gárdának nem tagjai a gyanúsítottak, akik közt van korábban szerződéses katonaként, illetve biztonsági őrként dolgozott személy is - tette hozzá Némedi Gábor.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. ClarkGriswald 2009. július 03. 11:16
  „Apátfalvigyerek: nagyon nagyon egyetértek!”
 • 32. Mathiasking 2009. június 03. 12:08
  „"Megjegyezte viszont, hogy a dejtári férfinél olyan fotót találtak, amelyen a Magyar Gárda egyenruhájában látható ..." Talán az angol trónörökös Henry herceg a náci egyenruhában való báli megjelenése azt jelenti, hogy annak a szervezetnek a tagja? Nem a ruha teszi az embert! Az ember veszi fel a ruhát ...”
 • 31. papsajt 2009. június 03. 11:11
  „A tévében már finomítottak a híren! Fekete kezes-lábas öltözék, ami Gárda egyenruhának látszódik, csak nincs rajta se turul, se nagy Magyarország címer :)”
 • 30. nemelek 2009. június 03. 09:24
  „az ilyen típusú cikk főcímek miatt mondtam le az előfizetést!!”
 • 29. apátfalvifaszagyerek 2009. június 03. 01:45
  „Nekem erről a Magyar Gárdáról egyre rosszabb a véleményem, de nem emiatt az ügy miatt, hiszen világos, hogy ez a fószer nem gárdista. A Gárdával nekem az a problémám, hogy a soraikban, meg a "rajongótáborukban" miféle emberek vannak. E cikkhez kapcsolódik 1 másik írás is a Holokauszttagadó felvonulással kapcsolatban. Abban is leírják, hogy az ott jelen lévő egyenruhások nem gárdisták voltak. Most abba nem mennék bele, hogy azok hogy kapcsolódhattak a Gárdához, de amiket ott kommenteknél olvastam, valami elképesztő szellemi leépültségről és sötétségről árulkodik... és hogy hogyan kapcsolódik mindez a Magyar Gárdához? Úgy, hogy az efféle állatok, akik azokat a kommenteket írták, azok fognak belépni a Gárdába (vagy már benne is vannak), azok fogják alkotni a köv. generációját. Talán már a mostani is ilyen nézeteket vall, csak nem mondják ki nyíltan... Nah, ezért utálom én a Gárdát meg a Jobbikot is... Tudatlan, utálkozó, rasszista, hiányos történelemtudású férgek ennek a "Harmadik Erőnek" a bálványozói, nyálcsorgató rajongói. (Félreértés ne essék, ezzel egyáltalán nem az összes Jobbik szimpatizánsra céloztam, hanem csak arra a sajna nem annyira szűk rétegre, akik idejönnek zsidózni, meg gyűlölködni, és általában skinheadnek meg hungaristának vallják magukat).

  Egy másik cikknél már feltettem a kérdést: A Jobbik ill. a Magyar Gárda hány holokauszt emléknapon vagy rasszizmus elleni felvonuláson volt jelen? (szerintem egyen se, de ha tévedek, javítsatok ki). Ez azért jelzi a Jobbik vagy a Gárda szellemiségét, ideológiai alapjait. De kibővítem a kérdést: A Magyar Gárda felvonulna-e egy olyan bűncselekmény színhelyén, amelyet magyar ember követett el, mondjuk a bűnözés elleni összefogás jeleként? (A választ sejtheti mindenki, és itt nem az a megfelelő indok, hogy magyar ember nem követ el erőszakos bűncselekményt, mer dehogynem) Ezzel nem a cigánybűnözőket (igen, így egyeben, mert sztem is van cigánybűnözés) védem, csak azt kérdőjelezem meg, hogy ez a "nagy és dicső" Magyar Gárda minden ember irányába ilyen "bűnözést elítélő"-e, vagy csak a cigányok esetében? Mert azért az összes cigányról nem lehet kijelenteni, hogy bűnöző...”
 • 28. Nostradamus 2009. június 02. 23:11
  „Ha nem gárdista, akkor gárdaruhás...Mindent megpróbáltok ugye? Egyébként mindenféle egyenruhát lehet szerezni, rendőrit, katonait, és már követtek is el ilyenformán bűncselekményt (álrendőrök). Tiltsuk be! Mindet! A rendőrséget, mert kék a ruhájuk, és mert általában ketten járőröznek. A katonák meg néha vonulnak. Tiltsuk be! Akasszunk fel minden jobboldalit, és akkor a békés természetű galamblelkű balosoké lesz a világ. Brave new world...”
 • 27. trainman 2009. június 02. 20:37
  „Morvai Krisztina a Kereszttűzben. http://napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200906/20090602-0718-kereszttuz.wmv”
 • 26. dodó 2009. június 02. 20:24
  „16. hozzászólás aranka2 2009.06.02. 19:11

  Nem gondoltam volna, hogy egyszer még egyetértünk! Elismerésem!”
 • 25. Otaku 2009. június 02. 20:13
  „<moderálva off>”
 • 24. flexsnake 2009. június 02. 20:09
  „22. gyurcsány sem mszp-s, soha nem volt szegfűs kitűzője.
  Gárdabűnözés!”
 • 23. flexsnake 2009. június 02. 20:07
  „19. hoppá, én nem is írtam ilyet. CSak nem magadra ismertél? Aztán vigyázz, nehogy a nagy nemnáci gárda ....izéljen.
  Bele kell törődnötök csak 3 párt rekláma megy a tvkben. Az egyiket óránként adják. Gárdának annyi jobbik mehet vissza az időbe a nemzetiszocialistákhoz. Elbukott a szélsőséges antimagyar mozgalom :D
  VAn gárdabűnözés, ezt ki kell mondani.”
 • 22. Otaku 2009. június 02. 20:06
  „Na, megint cuppantak az elvtársak.

  "(...)A sajtóban közölt fényképen a Magyar Gárda formaruháját viselő férfi nem rendelkezik a gárdisták azonosításához elengedhetetlen, a formaruhán jól látható helyen viselt azonosítószámmal. Ez alapján egyértelműnek tűnik, hogy ez az eljárás része annak a provokatív célú lejárató kampánynak, amelyre május 31-én egy szimpatizánsunk információja alapján felhívtuk a közvélemény figyelmét. (forrás: http://magyargarda.hu/node/3871) (...)"

  csókolom.”
 • 21. Zejko 2009. június 02. 19:55
  „<moderálva>”
 • 20. igazságkereső 2009. június 02. 19:50
  „16. aranka2! Csak egy idézet,nem én találtam ki: "az igazság létezik, csak a hazugságot találják ki!"”
 • 19. trainman 2009. június 02. 19:37
  „18
  Ez tetszett! Hoztad a formád! Soha nem voltam náci. Gondolkozz el aranka2 szavain, ő is átlát a szitán!”
 • 18. flexsnake 2009. június 02. 19:31
  „<moderálva>”
 • 17. web 2009. június 02. 19:14
  „Ez igen!Ami igaz, azt viszont el kell mondani.”
 • 16. aranka2 2009. június 02. 19:11
  „Ez egy aljas cikk. ALjas, mert a gárdát sejteti, holott világosan kiderül, hogy a fickónak a gárdához semmi köze. Szükségtelen efféle írásokkal megpróbálni a hangulatkeltést a gárda ellen, mert visszaüt, hiszen csalás. Ami igaz, azt viszont el kell mondani. Elég az is!”
 • 15. trixi11 2009. június 02. 19:07
  „Na de hova tűnt flexi? :DD”
 • 14. keletaru 2009. június 02. 18:41
  „rhyyy ! Mert az Incal security jobb !”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égő benzines palack egy ház ablakában Dunaföldváron

Égő benzines palackot raktak egy ház ablakába még pénteken Dunaföldváron. A esetről kedden adott… Tovább olvasom