Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Fegyvernepper

Az ukrán születésű Jurij Orlov a kockázatos, de jól menő biznisz jeles képviselője. Testvérével együtt a világ legveszélyesebb háborús övezeteiben látják el a nagykutyákat fegyverekkel.
rendező: Andrew Niccol

forgatókönyvíró: Andrew Niccol
operatőr: Amir M. Mokri
jelmeztervező: Elisabetta Beraldo
zene: Antonio Pinto, A.R. Rahman, Nathan Whitehead
vágó: Zach Staenberg

szereplő(k):
Nicolas Cage (Yuri Orlov)
Jared Leto (Vitaly Orlov)
Ethan Hawke (Jack Valentine)
Ian Holm (Simeon Weisz)
Bridget Moynahan (Ava Fontaine)
Shake Tukhmanyan (Irina Orlov)
Jean-Pierre Nshanian (Anatoly Orlov)

A film sztorija

A hidegháború, a keleti és nyugati tömb szembenállásának megszűnése után hatalmas mennyiségű fegyver maradt a volt szovjet tagállamok birtokában. Ezek a fegyverek - főleg afrikai - fejlődő országokba kerültek, ahol a szörnyű helyi konfliktusokon számos nemzetközi fegyverkereskedő gazdagodott meg busásan. Sokak szerint ez a huszadik század legmocskosabb és legnagyobb üzlete. Egyedül Ukrajnában egyedül megközelítőleg 32 milliárd dollár értékű fegyvernek kelt lába 1982 és 1992 között, melyért soha, senkit nem vontak felelősségre.

Az ukrán születésű Jurij Orlov (Nicolas Cage) a kockázatos, de jól menő biznisz jeles képviselője. Testvérével (Jared Leto) együtt a világ legveszélyesebb háborús övezeteiben látják el a nagykutyákat fegyverekkel. Jurijnak kalandjai során szembe kell néznie a bulldogként nyomában loholó Interpol-ügynökkel (Ethan Hawke), az életére törő konkurenciával, szerelme gyanakvásával és elsősorban saját lelkiismeretével. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Lazók György

"Azt azért nem lehet mondani, hogy a Fegyvernepper bátortalan alkotás.
Nem idealizál és minden alkalmat igyekszik megragadni, hogy szembesítse központi figuráját tettei gyilkos következményeivel. A filmet kiemeli cinikus humora, ami több emlékezetes mondattal és jelenettel szolgál. Fordulatai szót nem érdemelnek, ám tragikusan igaz, ahogy bemutatja a fegyverek és a velük kereskedők szerepét a történelem alakulásában. A befejezés már nyílt figyelmeztetés a világhatalmak és a fegyverüzlet összefonódásáról, ami egy olyan ördögi kört szült, amelyben az erőszak áramlása soha nem állhat le."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervez tavaszi kirándulást?

Tovább olvasom