Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Fegyvertársak (Open Range)

Charlie Waite, Boss Spearman, "Gomb" és Mose Harrison mind menekülnek a múltjuk elől. A négy cowboyt a Vadnyugat törvénye köti össze, és megpróbálják kerülni az erőszakot. Ám egy határ menti város, ahol a félelem és a zsarnokság az úr, megváltoztatja az életüket, és arra kényszeríti őket, hogy cselekedjenek.
rendező: Kevin Costner

író: Lauran Paine
forgatókönyvíró: Craig Storper
operatőr: James Muro
jelmeztervező: John Bloomfield
zene: Ilan Eshkeri, Michael Kamen, Julianna Raye
látványtervező: Gae S. Buckley
vágó: Michael J. Duthie, Miklos Wright

szereplő(k):
Robert Duvall (Boss Spearman)
Kevin Costner (Charley Waite)
Annette Bening (Sue Barlow)
Michael Gambon (Denton Baxter)
Michael Jeter (Percy)
Diego Luna (Button)
Abraham Benrubi (Mose)

A film sztorija

Charlie Waite, Boss Spearman, "Gomb" és Mose Harrison mind menekülnek a múltjuk elől - és az egyetlen hely, ahol az ember szabad lehet, az a végtelen mezők nyílt terepe, ahol a természet alkot minden szabályt. A négy cowboyt a Vadnyugat törvénye köti össze, és megpróbálják kerülni az erőszakot. ám egy határ menti város, ahol a félelem és a zsarnokság az úr, megváltoztatja az életüket, és arra kényszeríti őket, hogy cselekedjenek.Miközben ezek a bátor férfiak a döntő ütközetre készülnek, szembe kell nézniük saját belső démonaikkal is...

Az Oscar-díjas rendező, Kevin Costner igényes, lebilincselően feszült, látványos, akciódús westernje tisztelgés egy izgalmas kor hősei előtt, akik minden áron ragaszkodtak ahhoz, amiben hittek. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Nem rossz színész Costner, az ilyen konok, hallgatag hőstípust, mint itt
is, eddig is jól hozta, Robert Duvall az egyik legkitűnőbb hollywoodi színészként most is egészen kiváló az öreg Boss figurájában, Annette Bening (Sue) pedig arcának kezdődő ráncait feledhetetlenül feledteti a szeméből sugárzó szépség és pajkos fiatalság. Ám Costnernek rendezőként és a főszereplés mellett olyan finom játékokra is futotta energiájából, mint amikor a két cowboy, Duvall és Costner teázik az orvosnőnél. Durva kötelekhez és fegyverekhez szokott vaskos ujjaik ügyetlenül babrálnak Sue apró porcelán teáscsészéivel, vagy amint Costner félszeg zavarban a súlyos csizmájáról a perzsaszőnyegre hulló sárdarabokat szedegeti kézzel, a kalapjába, pontos kis jelenetek ezek, többet mondanak el a szereplőről, mint száz mondat. Kevin Costner tudja ezt is, és ez nekünk nézőknek igazán jó. Szegényebbek lehetünk néhány elhullajtott kövér könnycseppel..."
A teljes cikk

mozinet.hu - Scottie

"A film a szerelmet és a barátságot alapvetően egyszerű és apró gesztusokkal érzékelteti: egyszerű emberek szájából hiteles félmondatokat és földhözragadt kedvességeket kapunk. Ezzel szemben a végén Charley unalomig ismételgeti korábbi életének bűnös mivoltát, megbocsátást remélve, majd egészen aprólékos szerelmi vallomásra ragadtatja el magát, ami idegennek hat egy westernben. John Wayne valószínűleg csak kikötötte volna a lovát, és levette volna róla a nyerget. A Fegyvertársak tehát az elszalasztott lehetőségek filmje: egy kiváló western, amely azonban nem lesz klasszikus."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brit–magyar műemléki szeminárium

Fertődön ma kezdődik az a kétnapos brit–magyar szeminárium, amelynek témája a kulturális… Tovább olvasom