Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Fehér port tartalmazó borítékot kapott az OCÖ

Fehér port és egy üzenetet tartalmazó boríték érkezett az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) központi irodájába a szerdai postával; a rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt eljárást indított, a szakértők vizsgálják a boríték tartalmát.
Az OCÖ elnöki titkárságának vezetője az MTI-nek elmondta: a szerda reggeli postabontáskor egy országos kereskedelmi bank nevében feladott borítékban két lapot találtak. Az egyikre azt írták: "El lehet innen menni!", míg a másikba fehér színű port csomagoltak.

A titkárságvezető közlése szerint az ismeretlen anyag az asztalra és a padlóra szóródott, ezt követően értesítették a rendőrséget.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: az ismeretlen anyagot a polgári védelem és az ÁNTSZ munkatársai elszállították az Országos Epidemiológiai Intézetbe, ahol megvizsgálják az összetételét.

Hozzátette: a rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Olvasóink írták

 • 9. dodó 2010. január 06. 20:51
  „"A csupán hat osztályt végzett és kétszeresen büntetett előéletű (amely két tényt a Népszabadság, ill. az MTI még soha egyetlen egy cikkében nem írta meg) Kolompár Orbán megint uszított egy jót.

  A rejtélyes fehér por kapcsán "kiderült", hogy úgymond eddig is százával kapott fenyegetéseket. Kolor Bán úr! Miért nem tett soha feljelentést? Az e-mailek küldőinek meghatározása kapcsán különösen egyszerű dolga lett volna a nyomozóknak. Miért nem élt ezzel a "nácivadászati" lehetőséggel? Ugyanazért, amiért a sajóbábonyi, seperc alatt "meggyógyuló", "valamilyen" okból látleletet nem vevő, "elgázolt" sajóbábonyi bűnözőcigány - vagy éppenséggel a "megvert" és "kirabolt" Győzike? Igen: ez esetben is hazudoznak és önmagukat sajnáltatják sittesorkjaink. Esetleg éppenséggel önmaguknak küldözgetnek fenyegető leveleket - hadd utaljunk az öngyújtogatásokra vagy éppenséggel a saját maguk által felfestett vagy "bőrbe égetett" horogkeresztekre.

  Az olyan pofátlan uszításról nem is beszélve, hogy ez a valószínűsíthetően ön"támadás" ,,valójában a 2 hónapos csecsemőtől a 70 éves aggastyánon át valamennyi cigány embernek szólt". Azaz: megint ellenünk uszítja a teljes cigányságot - akárcsak megannyi fajtatársa, például Balogh Artúr, a Fidesz vezérkarának egyik tanácsadójának kedvence, Zorro."”
 • 8. apátfalvifaszagyerek 2010. január 06. 18:35
  „Kolompár Orbán 1 barom. Te meg ne idézz a kurucinforól, mert az az oldal legalább akkora idióták vezénylete alatt áll, mint a mi "jó" Orbányunk...”
 • 7. dodó 2010. január 06. 17:41
  „"Kolompár: Új testet öltött a cigányság elleni álnok és ordas eszme. 2010. január 6. 17:16

  Politikai terrorizmusnak nevezte szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke azt, hogy fenyegető üzenetet és fehér port tartalmazó borítékot kapott a roma érdek-képviseleti szervezet a reggeli postával.

  Kolompár Orbán azt mondta: a sörétes fegyverek, a gyilkosságok után ,,terrorcselekményekkel akarják megfélemlíteni a cigányságot", és a boríték, amelyet az OCÖ-nek címeztek, ,,valójában a 2 hónapos csecsemőtől a 70 éves aggastyánon át valamennyi cigány embernek szólt". A roma politikus úgy fogalmazott: ,,A szélsőséges ideológia, a cigányság elleni álnok és ordas eszme új testet öltve folytatódik, és félő, hogy a választások közeledtével ez fokozódni és erősödni fog".

  Ezért arra kéri a legnagyobb lélekszámú hazai kisebbséget, ne féljen, védje meg önmagát, gyermekeit úgy, hogy ne váltsák ki a társadalom haragját, és ne kerüljenek szembe a törvényekkel. Az OCÖ elnöke szerint ,,a fehér poros támadás" a következetes politikai kiállásuk és a szélsőségekkel való szembeszegülésük miatt történhetett meg, ugyanis, mint mondta, az elmúlt másfél évben több száz fenyegető e-mailt, levelet kapott.

  Kolompár Orbán azt mondta, a roma társadalomnak meg kell vetnie a lábát a politikai életben, ki kell harcolnia azokat a jogokat és helyeket, amelyek az elmúlt 20 évben is megillették volna őket, ezért az általa vezetett MCF Roma Összefogás Párt felkészül az idei országgyűlési és helyhatósági választásokra." /MNO/”
 • 6. dblaci 2010. január 06. 17:25
  „Az NNI nek ezúton üzenem, hogy nem én voltam, könyörgök ne vigyék el megint az összes lisztet meg sót.”
 • 5. dodó 2010. január 06. 17:21
  „"Tanulékony cigányok: fehér poros borítékkal riogatnak. 2010. január 06. 12:34

  Ezek a simlivezérek nem arra használják idejüket, hogy népük érdekében tevékenykedjenek, tanulják azokat a kommunikációs formákat, amikkel a hírekbe lehet kerüni, és tovább erősíteni a szegény, bántott, meghurcolt cigányok mítoszát."

  -Tezstvírek! Ázs idén még nem írtak á senyvedíseinkrű! Csinyájjunk má válámit, hogy lássák, hogy báncsák á romákokát á rászistákok!”
 • 4. apátfalvifaszagyerek 2010. január 06. 15:00
  „Lehet h 1 kis mosópor volt xD”
 • 3. bo 2010. január 06. 14:46
  „Sötét lyukban fehér por..... Mész a p.csába!:-)))))”
 • 2. nyomdasz63 2010. január 06. 14:13
  „fehér színű port csomagoltak....? Kábítószerrel való visszaélés.”
 • 1. Lacas 2010. január 06. 13:55
  „Kaptak segélyként egy kis lisztet.De az se kell nekik.Pénz kell nekik.De az sok”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferihegyen londoni járatokat töröltek

A Magyarországról Londonba induló szerdai járatok némelyikét törölték, mert a gépek nem érkeztek meg… Tovább olvasom