Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Fehér zaj

Imádott felesége hirtelen és titokzatos haláláig Jonathan Rivers építész racionális embernek tartotta magát, olyannak, aki nem egykönnyen adott volna hitelt bármilyen teóriának, amely a halottakkal való kommunikáció lehetőségét állította. Egy idegen lép be az életébe, azt állítva, hogy hallotta felesége hangját. Aztán, az elképzelhetetlen bekövetkezik...
rendező: Geoffrey Sax

forgatókönyvíró: Niall Johnson
operatőr: Chris Seager
zene: Claude Foisy
producer: Paul Brooks, Shawn Williamson
látványtervező: Michael S. Bolton
vágó: Nick Arthurs

szereplő(k):
Michael Keaton (Jonathan Rivers)
Ian McNeice (Raymond Price)
Chandra West (Anna Rivers)
Deborah Kara Unger (Sarah Tate)
Sarah Strange (Jane)

A film sztorija

Az Elektronikus Hang Jelenség, az angol kifejezés (Electronic Voice Phenomenon) kezdőbetűi alapján EVP-nek nevezett jelenség az a folyamat, aminek révén a halottak, hang és kép útján kommunikálnak az élőkkel, a modern elektronikus eszközök statikus és fehér zaján keresztül. Szerény becslések szerint is csaknem hét milliárd audio- és videó-felvevő készülék működik az otthonokban szerte a világon, és ezek mindegyike portálnak minősül e folyamatban. Az ily módon érkezett "üzenetek", arra késztetnek minket, hogy az életre és halálra vonatkozó alapvető fogalmainkat is megkérdőjelezzük. Ezek a paranormális jelenségek úgy tűnik, igazolják azt, amibe a legtöbben beleborzongunk: a halottak képesek kommunikálni velünk.

Imádott felesége hirtelen és titokzatos haláláig Jonathan Rivers (Michael Keaton) építész racionális embernek tartotta magát, olyannak, aki nem egykönnyen adott volna hitelt bármilyen teóriának, amely a halottakkal való kommunikáció lehetőségét állította. Most azonban egy idegen, Raymond Price (Ian McNeice) lép be az életébe, azt állítva, hogy az EVP jelenség révén hallotta Jonathan felesége, Anna (Chandra West) hangját. Fájdalommal és gyásszal teli szívvel, de legalább annyira a kíváncsiságtól hajtva, Jonathan hamarosan Raymond állításainak hatása alá kerül, és hagyja magát meggyőzni. Az állításokat az Anna hangjáról készült felvételek támasztják alá, továbbá Sarah Tate (Deborah Kara Unger) vallomása is, aki maga is kapcsolatot talált elhunyt vőlegényével az EVP révén.

Aztán, az elképzelhetetlen bekövetkezik: Anna közvetlen kapcsolatot létesít Jonathannal, aki maga is sikerrel rögzíti Anna hangját és képét. Anna üzenete arról szól, hogy Jonathan mentse meg Anna gyilkosának, a brutális pszichopatának a jövőbéli áldozatait. De a halott asszony üzenetei gyakran homályosak, nehéz megfejteni őket. És Jonathan, egyre megszállottabb rabjaként a rögeszmének, hogy elérje Annát, nem veszi észre a fenyegető veszély jeleit... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - maktub

"A Hatodik érzék nyomvonalán haladó film meglepően jól
megszerkesztett történettel rendelkezik. Nem ragadunk le a gyászoló férj szenvedéseinél, a cselekmény folyamatosan veszi a fordulatokat. A horrorisztikus jelzőt nem lehet ráaggatni, de van egy hangulata. A megfelelően időzített ijesztések és a kitűnő operatőri munka megteszi a hatását, ahogy a rég nem látott Michael Keaton játéka is átélhetővé teszi a jeleneteket. A technikai kivitelezéssel szemben a tartalmi részbe már inkább lehet belekötni."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépségek és szavazatok

A Kisalföld és az Új Szó szépségversenyére jelentkezett hölgyekre leadott szavazatok megtekinthetők… Tovább olvasom