Délmagyar logó

2018. 10. 16. kedd - Gál 10°C | 22°C Még több cikk.

Fehérboros eperkrém

Fél óra alatt elkészül a pikáns eperkrém, amely igazi frissítő a meleg napokon.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg eper
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve
2 dl száraz fehérbor
4 dl tej
2 evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál tejszínhab

Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítés: Az epret a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a borral összekeverjük. Elkeverünk 4 evőkanál tejet a keményítővel. A maradék tejet felforraljuk, és belekeverjük a keményítős tejet. Addig forraljuk, amíg a tej besűrűsödik, majd kihűtjük, és közben többször megkeverjük. A cukros epret a tejbe keverjük, és összeturmixoljuk. Szitán átszűrjük, és alaposan behűtjük. Tálaláskor kelyhekbe szedjük, a félretett eperszemekkel és kevés tejszínhabbal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasi Cégregiszter - kapcsolat

A Vas Megyei Cégregiszter a Lapcom kft. regionális üzleti adatbázisa.

Tovább olvasom