Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Fejlesztés helyett állagmegóvás

Idén nem fejlesztésre, hanem állagmegóvásra költi a csornai Margit Kórház a Győri Filharmonikus Zenekar jótékonysági koncertjének bevételét.
Hagyomány, hogy évente egy alkalommal jótékonysági koncertet rendeznek Csornán a Margit Kórház Alapítvány javára. Mindez az egészségügyi intézmény és a Győri Filharmonikus Zenekar között korábban kialakult kapcsolatnak köszönhető. A befolyt pénzt fejlesztésre, műszerbeszerzésre fordították az elmúlt esztendőkben. Természetesen az idei koncert sem maradt el, hála a zenekarnak és a karmesternek, Medveczky Ádámnak. A rendezvény bevétele ezúttal 120 ezer forint. Ehhez jött még a döri katolikus egyházközség által gyűjtött és a Margit Kórház Alapítványnak átadott 30 ezer forint.
Dr. Winiczai Zoltán orvos-igazgató érdeklődésünkre elmondta: bár fontos lenne, de az idén nem fejlesztésre költik a koncert bevételét, mivel a röntgenépület esővíz-elvezető rendszere és részben a tetőzete oly mértékben elhasználódott, hogy az állagmegóvás nem tűr halasztást.
Mint korábban beszámoltunk róla, más Kórházak mellett a csornai Margit Kórház is nehéz anyagi helyzetbe került. Juhász Gábor gazdasági igazgatótól megtudtuk: az intézmény lejárt számlatartozása immár egy éve 170 millió forint körül mozog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a mellrák ellen

Egész napos tájékoztató és figyelemfelkeltő rendezvényt tartott a nagyközönség számára a Lánchíd… Tovább olvasom