Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Fejlesztik a szociális foglalkoztatást

Jogszabályváltozás miatt fejlesztik a szociális foglalkoztatást a NapSzak Integrált Intézményben. Tizenketten már most is dolgoznak, a bővítés többeknek biztosít majd munkalehetőséget, illetve kevéssel a bérek is nőnek.
Egy új miniszteri rendelet szerint országosan négymilliárd forint előirányzat áll rendelkezésre az ápoló-gondozó otthonokban a szociális foglalkoztatás megszervezésére. Ebből az ágfalvi székhelyű NapSzak Integrált Intézmény is részesülhet.
– Azon fogyatékkal élőknek, illetve pszichiátriai gondozottaknak kedvező ez a változás, akik néhány évvel állnak a nyugdíjkorhatár előtt, és fontos lenne, hogy aktív munkavégzéssel töltsék a nyugdíj előtti éveket – mondta el Belényessy Albert, az intézmény igazgatója. – Már most tizenketten végeznek manuális munkát ágfalvi intézményünkben. Miután az Uszoda utcai egykori óvoda épületében kialakítjuk a fogyatékkal élők nappali ellátó intézményét, az a központ is alkalmas lesz további húsz-huszonöt fő foglalkoztatására. A nappali otthon létrehozására uniós pályázaton 93 millió 400 ezer forintot nyert az ágfalvi szociális intézmény tavaly ősszel.
A foglalkoztatásban részt vevő ellátottak jövedelmét a jogszabály a mindenkori minimálbérhez igazítja, így némelyest a bérek növekednek majd. – Már csak az engedélyeztetés van hátra, a szükséges dokumentumokat június 30-ig kell benyújtanunk a megyei gyámhivatalnak. Reméljük, mielőbb megkapjuk az engedélyt, és az eddigieknél több fogyatékkal élőnek nyújthatunk munkalehetőséget – zárta az igazgató.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérfejlesztés

Babót. A babóti önkormányzat idei tervei között szerepel a település játszótereinek fejlesztése. A… Tovább olvasom