Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Fejlődött a Győri KC

Kosárlabda

A Győri KC-nál négy éve indult el egy fejlesztési program, melynek eredményeként ma már teljes az utánpótlás piramisa: négy korcsoportban mintegy száz gyerekkel tudtak foglalkozni – tudtuk meg Hoffmann Gergelytől, a Győri KC ügyvezető elnökétől.


A közelmúltban véget ért szezonban a gyermek korosztályban az országos 17. hely nagyszerű eredménynek számít. A legfiatalabbak csupán egy hajszállal – Miskolcon veszített a csapat három ponttal – maradtak le a 16 közé jutásról. Hogy mégis eredményesen dolgozik a gyerekekkel Cziczó Péter edző, azt jelzi, hogy három játékos is meghívást kapott a korosztályos válogatottba.
A Bakó László edzette serdülők nagyjából a tavalyi szinten teljesítettek, így itt van hova fejlődni. Ugyanez igaz a kadettekre is, akiknek Lantos Márton az edzőjük. Ami viszont örömteli, hogy ebben a korosztályban nőtt a gyerekszám, s ez a jövőben remélhetőleg eredményességben is jelentkezik majd.
Szintén Lantos Márton készíti fel a juniorokat, mely új korcsoport volt, s tulajdonképpen ezzel vált teljessé a piramis. Újoncként helytállt a csapat, az országos középmezőnyben végzett, noha a legtöbb csapattag egy korosztállyal fiatalabb az ellenfél játékosainál.
Hoffmann Gergely annyit tett mindehhez hozzá, hogy a győri iskolákkal meglévő jó kapcsolat jelenti a klub alapjait, melyet szélesíteni szeretnének.
„ Szeretnénk felvenni a kapcsolatot további intézményekkel. Célunk, hogy a mostani létszámot megduplázzuk” – mondta az elnök.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult Szlovákia új parlamentje

A 150 képviselő eskütételével kedden Pozsonyban megalakult Szlovákia új, hat pártból álló… Tovább olvasom