Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Fék nélkül - Michel Vaillant

Ahhoz, hogy egy autóversenyző életben maradjon, nagyon jónak kell lennie. Ő a 24 órás Le Mans verseny biztos befutója, nincs pálya, ami le tudná győzni. Most azonban azt is be kell bizonyítania, hogy a pályán kívül is verhetetlen.
rendező: Louis-Pascal Couvelaire

forgatókönyvíró: Luc Besson, Gilles Malençon
operatőr: Michel Abramowicz
jelmeztervező: Martine Rapin
zene: Darius Keeler, Danny Griffiths
látványtervező: Jimmy Vansteenkiste
vágó: Hervé Schneid

szereplő(k):
Sagamore Stévenin (Michel Vaillant)
Peter Youngblood Hills (Steve Warson)
Diane Kruger (Julie Wood)
Jean-Pierre Cassel (Henri Vaillant)
Béatrice Agenin (Élisabeth Vaillant)
Philippe Bas (Jean-Pierre Vaillant)
Lisa Barbuscia (Ruth Wong)
François Levantal (Bob Cramer)

A film sztorija

Michel Vaillant virtuóz pilóta, a versenypályák és ralik vitathatatlan bajnoka. Csapatával, a Vaillant-istállóval elért sikerei legalább annyi csodálót, mint ellenséget szereztek neki.

Ruth Wong, a rivális Leader-csapat vezetője mindent bevet, hogy tönkretegye a Vaillant-klánt és ezzel bosszút álljon apja, a hírneves Leader emlékéért. Le Mans 24 órás verseny, a rajtrácson egy kékszínű Vaillante No10, a kormánynál Michel. Mellette a Vaillante No8, benne a kitűnő amerikai pilóta, Michel társa és barátja, Steve Warson. Közvetlenül előttük két fenyegető külsejű, piros versenyautó, bennük a Leader-csapat pilótái: Bob Cramer és Dan Hawkins. Most az egyszer Michel Vaillant és társai nem a győzelemért, hanem életükért küzdenek. A veszély nemcsak a pályán leselkedik rájuk és a visszaszámlálás már megkezdődött... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Csejk Miklós

"Michel Vaillant nem akármilyen pilóta. Figyel a részletekre, tudja jól,
hogy a gáz nyomása önmagában nem elég a dicsőséghez, figyelni kell a fák elhelyezkedését, melyek befolyásolják a széljárást, vagyis a természet lelkére is kell figyelni, konzultál is néha indiánokkal, eszkimókkal, meg olyanokkal, akik transzcendens kapcsolatban vannak a természet lelékével. Jó ilyet látni manapság, amikor a környezetünk szennyezésének versenyében mindannyian bátran beneveztünk. (Jelzem bátran : ehhez kell csak az igazi bátorság. Vagy butaság persze.) Ám hiába konzultál lelkesen fűvel-fával (a szó szoros értelmében) Michel barátunk, a túloldalon csalók játszák sokszor nem kicsit veszélyesnek tekinthető játékokat, mely bizony mára már el is durvul (lásd terrorizmus), és Michel a Le Mans 24 órás versenyén apja életéért száll a ringbe, vagy inkább ül az autóba. Node, melyik csapatéba? A film innentől kezdve bővelkedik fordulatokban, csak próbáljuk kapkodni a fejünket, mint az autóversenyek nézői. Kiderül, hogy "anyám, az álmok nem hazudnak", csak éppen az a kérdés, hogy ki ül a 13-as autóban, ki kinek a gyilkosa lehetne, ó jaj, kénytelen vagyok a cinkosságra, hiszen gyilkosok közt cinkos, aki néma, én pedig hallgatok, mert még véletlenül, sem lövöm le a filmnek a slusszpoénját. Sőt, remélem sikerült mindenkit tévútra vezetnem a film befejezését illetően."
A teljes cikk

mozinet.hu - Mo

"A jórészt ismeretlen színészek görcsös erőlködéssel próbálnak életet lehelni eljátszandó figuráikba, ám a számítógépes beavatkozással képeslapgiccsé változtatott természetes díszletek előtt veszendőbe megy minden effajta törekvésük. Néhány profi módon kivitelezett autós akciójeleneten kívül érdemleges momentuma is alig akad a Michel Vaillant-nak, amely minősíti Louis-Pascal Couvelaire rendezését, és a színtelen színészi játékokat is. Még Palik László fenomenális kommentárja is képtelen lenne megmenteni a filmet a totális kudarctól."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új elnök a Győri Ipartestület élén

Az alapszabály módosításán és az elmúlt év értékelésén túl a tagság egyhangúlag Lukácsi Andrásnét… Tovább olvasom