Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Fekete doboz kerül a Windowsba

A szoftverhibák és a lefagyások ellen a Microsoft  "fekete dobozt" épít a Windowsba.
Az eszköz a már meglevő hibajelentő továbbfejlesztett változata lesz, amely a jelenleginél sokkal több információt küld a hiba körülményeiről, például hogy milyen szoftverek futottak, vagy hogy a felhasználó milyen dokumentumokat nyitott meg. "Ezt úgy kell elképzelni, mint a repülőgépeken az adatrögzítőt, bármi probléma fellép, ott a 'fekete doboz' és segít megérteni, mi történt" -- mondta Bill Gates.

Az üzleti felhasználók számára lehetőség lesz, hogy a hibaüzeneteket az informatikai részlegen dolgozók is megtekintsék, ha például a vállalat egyik dolgozójának lefagy a PC-je. A felhasználók maguk állíthatják be, hogy operációs rendszerük egyáltalán elküldje-e az adatokat a Microsoftnak és hogy mennyit. Greg Sullivan, a Windows termékfelelőse elmmondta, hiba esetén a felhasználók egy ablakban megtekinthetik, milyen adatok kerülnek elküldésre és akár szerkeszthetik is azokat.

Így ha valaki nem akarja senki tudomására hozni, hogy a szoftverhiba fellépésekor megnyitott e-mailje mit tartalmazott, kitörölheti az erre vonatkozó részleteket. "Kapsz egy kérdést, amely arra vonatkozik, hogy el akarod-e küldeni az adatokat és pontosan leírja, mi kerül küldésre, ezután akár karakterenként lehet belőle törölni" -- magyarázta Sullivan. A Microsofthoz beérkező hibajelentések természetesen névtelenek lesznek.

Az elküldött információk alapján a Microsoft elemezheti a hibákat és akár konkrét javításokat is készíthet. A vállalat egyes hibajelentéseket megoszt az alkalmazások fejlesztőivel is, annak érdekében hogy azok javítani tudják termékeik minőségét. Mindazonáltal még messze az idő, amikor egy hiba csak egyszer bukkan fel, mert mire másodszor is előfordulna, addigra már kijavították -- ismerte el Sullivan hozzátéve.

A redmondiak emellett javítanának a felhasználókhoz visszaérkező válaszokon is. A Windows XP esetében ha valaki elküldi a szoftverhibával kapcsolatos adatokat a Microsoftnak, rendszerint csak általános információkat kap az előfordulással kapcsolatban. A Microsoft továbbfejlesztené a módszert annak érdekében, hogy egy hiba előfordulása után a felhasználó konkrét tippeket kapjon arra nézve, a legközelebb hogy kerülhetné el a problémát, vagy hogy javítsa ki.

Forrás: hwsw.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra vár a Cseszneki Nyár

Idén is megrendezik immár tizenharmadik alkalommal a Cseszneki Nyár rendezvény- sorozatot. Tovább olvasom