Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Fekete nap az utakon - 135 baleset történt 24 óra alatt

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 135 közúti közlekedési baleset történt. Ebből 3 közlekedési baleset 4 halálos áldozatot követelt, 15 súlyos, 45 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 72 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
A Halottak napja megemlékezések miatt megnövekedett forgalomra kell számítani mind a közutakon, mind a temetők és emlékhelyek közelében. A rendőrség kéri a közlekedőket, vezessenek óvatosan, és tartsák be a közlekedési szabályokat! Nagyobb figyelmet igényel a temetők ideiglenes és állandó parkolási rendje!

Az országos közúti hálózaton - ahogyan az már az elmúlt hetekben is tapasztalható volt - most is számos helyen folynak közúti munkálatok, ezért a közlekedők figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket.

M0 régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is! Az autósok fokozott óvatossággal közlekedjenek, különösen a munkagépek környezetében!

M1: mindkét pályaoldalon a 13-15. km szelvények közötti szakaszon, a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/ó korlátozás. A 20-28. km szelvények között átterelés a szembe jövő sávba (burkolatjavítás miatt), ahol 60-as sebességkorlátozás van érvényben (ezen a területen a kihajtók Győr irányában nem használhatók). A tervek szerint a munkálatokat ma befejezik.

M3: a Budapest felé vezető oldalon (bal pályatesten) az 59. km szelvényben hídjavítás miatt a leállósáv zárva, a 83-86. km szelvényben mindkét oldalon mobilterelés és (mindkét helyen) 80 km/ó sebességkorlátozás van érvényben sövényvágás miatt.
M6 és M7: munkálatokat nem terveztek a hétvégére.

A határforgalmat tekintve Röszke autópálya határátkelőhelyen kell számolni forgalomtorlódással a személyforgalomban, belépő irányban vasárnap egész nap 60 perces várakozást fog okozni előreláthatóan.
Ártánd közúti határátkelőhelyen a hétvégi kamionstoppal összefüggésben vasárnap várható 60 perces várakozás a teherforgalomban.

Záhony közúti határátkelőhelyen is nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás várható a személyforgalomban, mindkét irányban. Mindenszentek napján, hétfőn a várakozási idő akár a három órát is elérheti. Növelheti a várakozást a Vám- és Pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

A hétvégi kamionstoppal összefüggésben számolunk kell 60-120 perces várakozással a teherforgalomban mindkét irányban.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen is várható 60 perces forgalomtorlódás a személyforgalomban, mindkét irányban.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.

A rendőrség tájékoztata a közlekedőket, hogy a záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálataival összefüggésben október 27. és november 21. között a személy- és teherforgalomban időszakos korlátozásokkal kell számolni, amelyek tovább növelhetik a határátlépés időtartamát.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni  a +36-42/524-600 telefonszámon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html

Általános információk

Elindulás előtt - vagy ha már úton vagyunk - érdemes tájékozódni az adott útszakasz forgalmi helyzetéről. Ezt megtehetik a következő információs vonalakon: Az Útinform rádiós információi, az Útinform telefonos utastájékoztatója a 336-24-00 számon, interneten a www.kozut.hu.

Olvasóink írták

 • 5. DomeSL 2010. november 01. 06:38
  „A streetracer-eken ugyanis már kilóméterekről látszik, hogy figyelni kell rájuk, de a vasárnapi autósoknál sokszor csak az utolsó pillanatban derül ki, hogy pancserek.”
 • 4. DomeSL 2010. november 01. 06:35
  „Nyilván te is egy vagy a vasárnapi autósok közül, aki csak a városban elmegy a munkahelyére meg vissza, azért mondod ezt.”
 • 3. vuk 2010. október 31. 19:17
  „1. hozzászólás antikos 2010.10.31. 17:52
  Nem azzal van a baj, aki nem tud jol vezetni, ellenben ovatos, a baj azokkal van, akik azt hiszik, hogy jol vezetnek, ezert nyomjak a gazt ezerrel, aztan kiderul, hogy megsem.
  A feleseged pedig ha nagyon sokaig nem vezet akkor utana el is dobhatja a jogsijat akar.. Engem a kisebbsegi komplexusos streetracer-ek jobban zavarnak, mint a tapasztalatlanok.”
 • 2. vuk 2010. október 31. 19:13
  „Sokkal kevesebb baleset lenne, ha kotelezo lenne a jogositvany az autovezetoknek.
  (Vagy mar most is az? Meg vagyok kavarodva.)”
 • 1. antikos 2010. október 31. 17:52
  „A sok agyhalott vasárnapi vezető kiszabadult az utakra. Mert hát a temetőbe kell menni, sokaknak igaza van ebben, de hát párukat viszik...
  A sok gépjárművezetőnek önkontrollt kellene tennie. A feleségemnek van vezetői engedélye, de nem tud jól vezetni, ezért nem is teszi... Sokaknak ezen el kellene gondolkodni.
  Példa: Jövünk szombaton az M5-n 130 km/h-val, egyszer csak be elénk a barom román 90-nel Full bepakolva kocsi... Satu fék épp, hogy nem mentünk bele, belenéz a tükörbe és még egyet fékez le 70-re belsősávban. Türelmesen kivártuk mit akar. Átnéztem rá bent a nagy román zászló a belső visszapillanton, artikulálva anyáz bennünket. Szóval nem értem ezeket, de már nem is izgatom ezen magam. Inkább jobban figyelek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat kilométer félautópálya felújítása félmilliárdból

497 millióba kerül az M1-es egy 6 kilométeres szakaszán az egyik oldal felújítása. Tovább olvasom