Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Fekete rózsa

Hozzávalók:

Tészta: 60 dekagramm liszt, 10 dekagramm vaj, 30 dekagramm porcukor, 1 egész tojás, 1 csomag sütőpor, csipet só, 1 mokkáskanál szódabikarbóna.

Kívánt mennyiségű tejjel tésztát készítünk. Hat részre osztjuk. Kettőt a tepsi hátán sütünk. A másik négyet az alábbi töltelékkel töltjük meg: 20 dekagramm darált mák, 20 dekagramm liszt, 10 dekagramm vaj, 25 dekagramm porcukor, 2 deciliter tej, 1 csomag sütőpor.
A vajat a cukorral kikeverjük, majd beletesszük a tejet, a lisztes mákot és a sütőport. A kinyújtott lapokat töltjük és feltekerjük, mint a beiglit. Abban a tepsiben sütjük, aminek a hátán a lapokat sütöttük. Az összetapadt rudakat ne szedjük szét, ha kihűlt, a tepsiből kiborítjuk.
Krém: 1 liter tejből, 3 csomag vaníliás pudingból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük 1 csomag Rámával és 20 dekagramm porcukorral. Megkenünk egy lapot, erre jönnek egybe a mákos rudak, majd ismét krém és a másik lap, végül a tetejére a csokimáz.

Végh Györgyné, Pázmándfalu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Tamás fogadóórája

Nagy Tamás, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje pénteken délután fél négytől fogadóórát tart a… Tovább olvasom