Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Feladta magát a pécsi polgármester lányának feltételezett támadója

Feladta magát Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester lányának feltételezett támadója a rendőrségen vasárnap - adta hírül a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
A közlemény szerint a 23 éves Ny. Zoltán 11 óra 20 perckor adta fel magát, ezután őrizetbe vették és megkezdték a kihallgatását. A rendőrség feltételezi: a férfi volt az, aki április 5-én reggel, a pécsi Kálvária úti alagútnál bántalmazta a 20 éves lányt.

Páva Zsolt az eset után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza. El tudott menekülni a brutális támadás helyszínéről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik. "Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, az illető ne követhessen el újabb bűncselekményeket" - fogalmazott a politikus.

A polgármester a lánya személyes kérését tiszteletben tartva arról tájékoztatta a média képviselőit, hogy családja akkor először és utoljára nyilatkozott erről a megrázó témáról. "Innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is" - állt a polgármester közleményében. Páva Zsolt egyúttal arra kért minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, és hagyja, hogy gyermeke a média jelenléte nélkül gyógyulhasson.

A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ azóta nagy erőkkel kereste az erőszakos bűncselekmény miatt korábban már büntetett Ny. Zoltánt, akinek kézre kerítéséért a Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és Országos Roma Önkormányzat is százezer forintot nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A hajtóvadászat során a rendőrség rengeteg bejelentést fogadott, ellenőrizte az információk valódiságát, és több körözött bűnözőt is elfogott.

A lányt ért atrocitás is szerepet játszott abban, hogy múlt csütörtökön mintegy 250 ember tüntetett Pécsen az erőszak ellen és a közbiztonság javításáért.

Csizmadia Andrea főszervező a résztvevőkhöz intézett beszédében az hangsúlyozta: szükség van Pécs közbiztonságának javítására. "Szükség van lépésekre annak érdekében, hogy a nők biztonságban érezhessék magukat, ha kimennek az utcára" - mondta. Hozzátette: az elmúlt időszak eseményei arra döbbentették rá, hogy bárhol, bárkit érhet atrocitás.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. Roland1000 2013. április 18. 22:37
  „Tisztelt Béci61! Nem akartam Önt megsérteni! Bocsánat, ha úgy sikerült! Sajnálom!”
 • 48. béci61 2013. április 15. 14:21
  „Tisztelt Roland1000! Az ifjúi hévvel odabökött megjegyzéseihez csak annyit: nem emlékezem arra, hogy ott lett volna libapásztor, ahol én kondász voltam. Ha egy lépéssel hátrább lép, és talán úgy is megnézi azt, amit első pillanatra talán nem lát meg, akkor nem az lesz az első reakciója, hogy vissza kellene vágni valamivel. Ha mégsem, akkor az ne legyen mások hibája. Még pár évnek el kell telnie ahhoz, hogy annyi betűvel találkozzon, mint magam. Kellemes olvasgatást kívánok, nem csak ezeken az oldalakon és nem csak a fórumok bejegyzései között.”
 • 47. IVY 2013. április 15. 13:30
  „Életfogyt. Ennyi.”
 • 46. Roland1000 2013. április 15. 12:30
  „Aztán egy másik komment:

  "Egy szimpla verésért országos hajtóvadászat, hatalmas költségekkel és kapacitás lefoglalással, AZAZ FELHÁBORÍTÓ PAZARLÁS, mert a drága polgármester úr lányocskáját bántották. Eközben évente ezrével vannak gyilkosságok, sokkal súlyosabb maradandó sérülést, rokkantságot okozó testi sértések, nagy értékű rablások, lopások, sikkasztások, hűtlen kezelések. Súlyos bűncselekmények. A tettesek legalább fele nincs meg, szökésben van stb. EGYIKET SEM ÜLDÖZTÉK-ÜLDÖZIK ÍGY SOHA!!! Se a gyilkost, se a milliárdokat elsíboló csalót, vagy elrabló-lopó gengsztert... szinte naponta lehetne egy vagy több ilyen mértékű országos hajtóvadászatot indítani, SOKKAL SÚLYOSABB bűncselekmények miatt!!!! Szabadon rohangálnak ezrével a sokkal súlyosabb és veszélyesebb bűnözők az országban, de hát mivel a finom elit polgármesterúr lányocskáját verte meg, hát persze hogy az bármit megér, horribilis extrém költségeket mozgósítást, és persze természetesen ahogy azt Abszurdisztán-Orbanisztánban kell: SZÉGYENLETES KÍNOS KUDARC, DILETTÁNS FEJETLENSÉG ÉS SZERENCSÉTLENKEDÉS...csak a szokásos..."

  És már likeolva van... Neki egy 20 éves lány megerőszakolásának kísérlet, az arc- és orrcsontjának törése szimpla verés. Hát, lányok nem ajánlom ezt a csávót nektek, mert nem lesz jó sorotok, biz Isten. Hát nem egy undorító féreg? Ebből sosem lesz ember. Éppúgy nem lesz, ahogy Nyergesből. És még a nevét is felvállalja a facebook-os képével együtt. Mert ő büszke arra, hogy csak ennyi emberség szorult belé. És még fiatal, hova fajulhat ez a büszkeség?

  Maradjunk annyiban, hogy nem bánom a kritikámat, amiért kaptam hideget és meleget. Fenntartom továbbra is, hogy komoly baj van sokak fejében és jellemével. Kérdezem én, hogy mennyivel különb ember ez, mint Nyerges? Én kinézem belőle, hogy egyszer ő is simán megver így egy nőt..., vagy a gyerekét... Ez csak egy sima verés.”
 • 45. Roland1000 2013. április 15. 12:28
  „Egy másik hírportál cikkében szó szerint ez áll:

  ",,Kérem, hívja a rendőrséget, fel szeretném adni magam" - ezt mondta egy Fülemüle utcai kisbolt eladójának vasárnap délelőtt Ny. Zoltán........,,Már régóta ismerem a fiatalembert, itt lakhat a környéken. Volt már vele konfliktusom, mert többször hitelbe akart vásárolni. Aztán tegnap tizenegy óra tájban idejött, de nem lépett be a boltba, az ajtóból kérte, hogy segítsek, hívjam a rendőröket, mert fel akarja adni magát" - magyarázta a lapnak annak az ABC-nek az eladója, ahová a pécsi rém betért, hogy feladja magát.

  A bolt előtt ácsorgó bűnöző végül az egyik arra járó, kutyát sétáltató fiútól kérte el a mobiltelefonját, és tárcsázta a rendőröket. A Bors úgy tudja, a brutális bántalmazó egy elhagyott, romos házban bujkált tegnapig. Egy ismerőse vitt neki rendszeresen ennivalót, így tudott észrevétlen maradni."

  És erre egy komment:

  "A híradóban azt mondták, hogy "elkérte" valakinek a mobilját, és ő hívta a rendőröket.. már megint nem tudni mi történt."

  El sem olvassa a cikket, amiben épp ez áll, hanem csak a szalagcímet, vagy mit tudom én mit. Szerintem a boltosnál elunta a cikket, aztán elkezdett kommentelgetni. Az ilyenek azok, akiknek be lehet adni bármit, akik megszavaznak bármit, és nem látnak az orruknál tovább..., és nem is akarnak.

  És kérdem én, hogy a boltos miért nem hívta a rendőrséget? El nem tudom képzelni. Illetve sajnos sejtem.”
 • 44. Roland1000 2013. április 15. 12:26
  „Béci, szoktál olvasni máshol is cikkeket, vagy csak itt? Épp az előbb olvastam egy cikket, ami megint elgondolkodtatott.

  Abban az áll, hogy egy elhagyatott, romos házban bujkált, ahova egy ismerőse vitt neki kaját. Tehát nem mozdult ki onnan. Feltehető, hogy az ismerős nem volt a rendőröknek képben - már hogy is lehetne mindenki - , ezért igenis könnyűszerrel el tudott bujkálni ott 9 napig. És további napokat is eltölthetett volna ott úgy, hogy igazságtalanul vádold a rendőrséget azzal, hogy nem álltak a helyzet magaslatán. Szerintem nincs igazad.

  Sügér! Azért, mert az igazságszolgáltatás, és a politika nem áll a helyzet magaslatán, és folyamatosan azzal vannak elfoglalva, hogy felemeljék ezeket..., na de hova lehet egy ilyet felemelni? maximum a börtönlépcsőig.”
 • 43. sügér63 2013. április 15. 09:44
  „Szintén 20 éves unokahúgomat fiatal roma támadók szorították falnak és értékeit akarták elvenni. Ez itt Szegeden történt kb. 2 hónapja. Észre kellene venni már, hogy ők úgy fogják fel mintha erre fel lennének jogosítva és védett embereknek képzelik magukat. Azt is láttam már, hogy egyes roma családok a nyilt utcán is le mernek támadni másokat. Miért?!”
 • 42. béci61 2013. április 15. 08:23
  „Amikor a kommentekben leírt, egymásra szórt jelzőket olvasom, arra gondolok, hogy a moderátor szabadságon volt. Nem teljesen érthetőek a moderálási szabályok által alkalmazott cenzori belenyúlások, hacsak nem ,,elvtársi" cenzúráról van szó. A cikkbéli eseményhez: tekintettel arra, hogy a rendőrségnek pontos információi vannak az egyes bűnöző életmódot folytató személyek tevékenységéről és mozgásáról - függetlenül attól, hogy eljárás alá vonják-e ezeket a személyeket -, nem semmi, hogy kilenc álló napig egy ilyen valaki így ,,eltűnjön". Az vagy szomorú belenyugvással vagy felháborodással töltheti el országunk polgárait, hogy látják a médián keresztül, hogyan kellene működnie minden hasonló bűncselekmény esetén az erre szakosodott szervezeteknek. Igen, vannak egyenlők és vannak egyenlőbbek. Sőt, vannak, akik többet érnek, és vannak akik semmit sem - MÉRTÉKADÓ politikusunk szerint -. Roland1000 bejegyzéseivel a stílust illetően egyet is értek, a védelmébe vett szakma tekintetében azonban külsőként nem tudnék semmilyen pozitívumot felhozni.”
 • 41. USB 2013. április 14. 23:42
  „Ezeket a szörnyszülötteket a kádári, majd szocdem rezsim hozta a világra”
 • 40. tol 2013. április 14. 23:39
  „az mondjuk ciki, hogy a legnagyobb erökkel folytatott üldözés eredménye, hogy - a pasas megunja, oszt feladja magát. Az viszont elgondolkodtató, hogy midön kiengedték, milyen utógondozást kapott, mert az a börtönéletében is köztudott volt, hogy egy agressziv állat. Oszt kint még a közvetlen környezetét is izé...b@szogatta. Nagyon fapados történet.Ezt bezzeg nem verik agyon! Ja, bocs, csak semmi vérszomj, elég, ha az alantas féreg már kiélte magát...”
 • 39. Roland1000 2013. április 14. 18:35
  „Bocs, rosszul írtam: nem egészen úgy kerekítem..., azt akartam írni. Ja, mennem kell. Jót beszélgettünk megint.:)

  Egyébként fenntartom, hogy ennél az újságnál a fórumozók többsége feltűnően normálisan kommentel. Még akkor is, ha nem értenek egymással egyet. Mert ha egyetértünk, akkor nem nagy kunszt egymással normálisan viselkedni..., általában akkor jönnek a bajok, amikor nem.

  További szép napot!”
 • 38. Roland1000 2013. április 14. 18:30
  „Tudod, Papamaci, az lehet velem a nagy baj, hogy nem vagyok elég trendi....:) Örülök, hogy azért akad, aki velem is egyetért.:)”
 • 37. Roland1000 2013. április 14. 18:22
  „Köszönöm a kedves szavakat. Igazán jólestek.:) Nem ezzel az országgal van a baj, hanem a világgal, és az ab baj, hogy nem látom reményét, hogy valaha visszafordítható lesz az emberiség arról az útról, amerre rálépett.

  Habár sokan úgy érzik, hogy nem értem meg az ő érveiket, amik miatt esetleg igazságtalanul viszonyulnak dolgokhoz, de megértem, csak nem egészen úgy körítem a végkövetkeztetést, ahogy azok, akik sokszor nekem esnek.

  Ez sosem fog változni, hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek. Ha a fenekünket a földhöz verdessük, akkor is így marad. És erről nem Páva lánya tehet. Ő egy fiatal lány, akinek az életébe beletiport egy állat.”
 • 36. StencilAtya 2013. április 14. 18:20
  „Gratulálok a rendőrségnek, szép munka volt!! csak így tovább!!

  csak a fidesz!”
 • 35. Roland1000 2013. április 14. 18:09
  „Most már rendőr is vagyok? Én nem sokat tudok rólatok, csak sejteni vélem, hogy hárman vagytok egy, és hogy az egyikőtök amolyan LOL fiatal, és ti sem szeretitek a Jánost, de inkább ti hárman vagy egy nyomozó, mert te vagy az, aki már mindent kinyomoztatok rólam.:)

  Becsszóra nem vagyok olyan, mint a János. Nekem például semmiképp nem lenne pofám elégedetlen kommentelőket perelgetni. <moderálva> Úgyhogy, én nem vagyok olyan, mint a János, és soha nem is kerülök olyan pozícióba. Én nagyon keveset érek, mivel nem vagyok vagyonos..., és a gyerekeim sem olyan jó parti, mint a Jánosé, de ebbe ne menjünk bele, mert annyira azért mégsincs szólásszabadság kis hazánkban... Gyanítom én ezt egy ideje, de az utóbbi időszak pereskedései után ez a gyanú már bizonyossággá érett bennem.”
 • 34. s.h 2013. április 14. 18:00
  „Szélsőségek ... ha ismert ember életében történik rossz, úgy tűnik jobban pörög a hatóság... ha ők tesznek rosszat, ennek megfelelően halad lassan a hatóság ... vannak itt híres adócsalók, boltból kolbász kiflit lopók, családtagokat verők, stb. Ez sajnos minden országban így van.”
 • 33. Papamaci59 2013. április 14. 17:56
  „Tudod, manapság nem divat normális értékrendet képviselni, sőt lassan szégyen! Sajnos!”
 • 32. Papamaci59 2013. április 14. 17:54
  „Roland1000: Hagyd rájuk, mert csak itt anonim van nagy arcuk. A való életben nagy nullák, kisebbségi komplexusban szenvedő.........”
 • 31. egyiptomimao 2013. április 14. 17:50
  „2. Roland 1000 2013. 04. 14. 13:08. Tökéletesen igaza van. Egy 20 éves lányról van szó, akkor is ekkora lenne a felhajtás,ha az apja nem lenne polgármester.Ilyen esetekben nem ez számít, hanem, hogy mit követtek el ellene.”
 • 30. Roland1000 2013. április 14. 17:50
  „Ez az új hobbid, hogy engem idézgetsz? Jaj, ne fárassz már! Hidd el, eddig egy cikk alatt sem tapasztaltam azt, amit most, itt. Úgyhogy, mivel a többi kommentelővel itt nincs bajom, így továbbra is itt olvasom el a híreket. Látod? Már megint meg akarod nekem mondani, hogy mit csináljak. Miért nem foglalkozol a saját dolgaiddal? És honnan tudod, hogy én hol élek? MI van, ha vidéken, csak ez az újság nekem szimpatikus, és a fórumozók is azok voltak eddig? Hm? Jaj, Isten ments, hogy válaszra biztassalak, mert sok köszönetem úgysem lesz benne..., nem igaz? Tulajdonképpen még mindig nem jöttem rá, hogy mivel másztam bele az érzékeny lelkedbe.

  Nálam sokkal okosabb emberek is leírták már, hogy baj van a világlátásunkkal, és szerintem a cikkek kommentjeiben ez tökéletesen le is jön. Például a pesszimizmus. Ha feladja magát egy bűnöző, akkor nincs egy komment, amiben az áll, hogy jaj de jó, csak a gonoszkodás, hogy bezzeg a rendőrök, meg bezzeg mert politikus lánya, és had ne soroljam megint.

  És nem az a bajom, hogy nem értesz velem egyet, hanem az, ahogy felettem is ítélkezel, illetve többen is teszitek. Érted? És megvan az a határozott elképzelésem, hogy én osztom be a saját időmet, és akkor tanulok, akkor olvasok, akkor költözök vidékre, ha én úgy döntök, és nem akkor, amikor például te utasítást adsz rá.

  Mindegy, hagyjuk ezt a meddő vitát. Elkönyveltél engem olyannak, amilyennek, és gyanítom, hogy ettől az álláspontodtól úgysem téríthetlek el, így hát kár erről beszélni. Analfabéta, idegen nyelvet nem tudó, legfeljebb a vidéki életre és a mindenható izélgetésére hivatott utolsó senki vagyok. Na, akkor maradjunk is ennyiben!

  Szép vasárnapot!:)

  (Csak félve jegyzem meg: én a vidéki életet többre tartom, mint a városit... Gondolom, most megint összeszedtem egy rossz pontot, de nem baj. Továbbra is fenntartom: ha nem is kedvelsz engem, azért mégis: szép vasárnapot!)”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bunyó a debreceni menekülttáborban

Megsérült két afgán állampolgár, amikor verekedés tört ki vasárnap hajnalban a debreceni menekülttáborban. Tovább olvasom