Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Felajánlották magukat a német muszlim vezetők cseretúsznak

Németországi iszlám vezetők hajlandók önmagukat is föláldozni csak azért, hogy az iraki terroristák vagy közönséges bűnözők szabadon engedjék az elrabolt német régésznőt. A német kormányhoz eljuttatott ultimátum már lejárt, elvileg tehát az is lehetséges, hogy a nőt megölték.
Az itteni központi iszlám tanács elnöke is fölajánlotta magát cseretúsznak. Előzőleg a német közélet minden számottevő jeles képviselője, Horst Köhler államfővel és Angela Merkel kancellárral az élen közösen szólította föl az emberrablókat, hogy azonnal adják vissza Susanne Osthoff szabadságát. A 43 éves régészt és annak iraki sofőrjét körülbelül kilenc nappal ezelőtt hurcolták el ismeretlenek.

A német kormányhoz eljuttatott ultimátum már lejárt, elvileg tehát az is lehetséges, hogy a nőt megölték. Berlinben hivatalosan azt állítják, hogy nem tudtak kapcsolatot találni az emberrablókhoz, de akár tudtak, akár nem, az ilyesmit úgysem kötnék a közvélemény orrára.

Legtöbbször váltságdíj kifizetéséért cserébe ki is szabadulnak az Irakban elfogott külföldiek, de ennek hátterét nem szokás igazából megmondani, mert akkor lelepleződne, hogy a magukat szabadságharcosoknak nevezők egyrészt tényleg terroristák, másrészt, hogy a nagy politikai követeléseik mögött valójában csupán közönséges bűnözők machinációja húzódik meg. A másik oldalon pedig egy külföldi kormány azért nem közli a szabadon engedés egész történetét, mert végül is általában zsarolásnak kell engednie, és ez esetben kiderül, hogy egy erős kormány is mennyire esendő tud lenni.

Krónika hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milánóban a hó miatt 1500 fa dőlt ki

Egész Észak-Olaszország hó alatt van, néhol a közlekedés is megbénult, a hólánc kötelező. Délebbre a… Tovább olvasom