Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Felajánlották magukat a német muszlim vezetők cseretúsznak

Németországi iszlám vezetők hajlandók önmagukat is föláldozni csak azért, hogy az iraki terroristák vagy közönséges bűnözők szabadon engedjék az elrabolt német régésznőt. A német kormányhoz eljuttatott ultimátum már lejárt, elvileg tehát az is lehetséges, hogy a nőt megölték.
Az itteni központi iszlám tanács elnöke is fölajánlotta magát cseretúsznak. Előzőleg a német közélet minden számottevő jeles képviselője, Horst Köhler államfővel és Angela Merkel kancellárral az élen közösen szólította föl az emberrablókat, hogy azonnal adják vissza Susanne Osthoff szabadságát. A 43 éves régészt és annak iraki sofőrjét körülbelül kilenc nappal ezelőtt hurcolták el ismeretlenek.

A német kormányhoz eljuttatott ultimátum már lejárt, elvileg tehát az is lehetséges, hogy a nőt megölték. Berlinben hivatalosan azt állítják, hogy nem tudtak kapcsolatot találni az emberrablókhoz, de akár tudtak, akár nem, az ilyesmit úgysem kötnék a közvélemény orrára.

Legtöbbször váltságdíj kifizetéséért cserébe ki is szabadulnak az Irakban elfogott külföldiek, de ennek hátterét nem szokás igazából megmondani, mert akkor lelepleződne, hogy a magukat szabadságharcosoknak nevezők egyrészt tényleg terroristák, másrészt, hogy a nagy politikai követeléseik mögött valójában csupán közönséges bűnözők machinációja húzódik meg. A másik oldalon pedig egy külföldi kormány azért nem közli a szabadon engedés egész történetét, mert végül is általában zsarolásnak kell engednie, és ez esetben kiderül, hogy egy erős kormány is mennyire esendő tud lenni.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milánóban a hó miatt 1500 fa dőlt ki

Egész Észak-Olaszország hó alatt van, néhol a közlekedés is megbénult, a hólánc kötelező. Délebbre a… Tovább olvasom