Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Felavatták a Pákozdi Katonai Emlékparkot

Katonai tiszteletadással avatták fel az európai uniós támogatással létrehozott Pákozdi Katonai Emlékparkot pénteken.
A katonai emlékpark részeként elkészült múzeumban és látogatóközpontban érintőképernyők segítségével ismerhetik meg az érdeklődők a honvédség mai életét.

Az épület emeletén kapott helyet az a tárlat, amely interaktív módon, illetve tárgyi emlékek segítségével mutatja be, mikor, hol, milyen feladatokat teljesítettek a békemissziókban részt vevő magyar katonák. A tárgyakat azokat a katonák adták kölcsön, akik részesei voltak valamelyik békefenntartó tevékenységnek.

A Pákozdi Katonai Emlékpark 276 millió forintból valósult meg, ehhez 220 millió forintot az Új Magyarország fejlesztési terv közép-dunántúli operatív programján nyert el a projekt.

Az emlékparkban már korábban elkészült a XX. századi háborúk emlékpontja, felállították a vitézi rend, továbbá a mártírok emlékkövét, és emlékművet emeltek a békefenntartók tiszteletére. Felújították az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére állított obeliszket is.

A Mészeg-hegyen rendezett avatóünnepségen részt vett Szekeres Imre honvédelmi miniszter, valamint a Magyar Honvédség több magas rangú vezetője, köztük Tömböl László mérnök vezérezredes, vezérkari főnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba kerülhet részegen kerékpározni

Nem csak az autósoknak, a kerékpárosoknak is sokba kerülhet, ha ittasan közlekednek járművükkel. Tovább olvasom