Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Felavatták Horthy Miklós emléktábláját Debrecenben

Felavatták Horthy Miklós néhai kormányzó, a debreceni Református Kollégium egykori diákja emléktábláját szombaton.
A Kollégium főépülete belső árkádjai alatt elhelyezett táblát Bölcskei Gusztáv református püspök, a kollégium baráti körének tagja és Győri János, a kör elnöke, a kollégium-történeti kutatóintézet igazgatója leplezte le több mint kétszáz jelenlévő előtt.

Előtte a Református Kollégium dísztermében Győri János előadásában felidézte, hogy az emléktábla egy használaton kívüli raktárból került elő. A márványtáblát a kutatások szerint valamikor 1938 és 1943 között helyezhette el a kollégium falán az akkori diákszövetség a volt diáknak, a "hazája iránt elkötelezett embernek méltó emléket állítva" - mondta a baráti kör elnöke.

MSZP: minden jóérzésű embert felháborít a Horthy-rendszer reinkarnációja

A Horthy-rendszer reinkarnálása nem a magyar társadalom igénye, hanem a szélsőjobboldali igények kormányzati tűrése - hangoztatták az MSZP politikusai szombaton Debrecenben a Református Kollégium előtt, miközben az intézményben felavatták az egykori kormányzó emléktábláját.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője szerint Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP-szövetség nem titkolt célja, hogy egy szégyenletes, egy eltűnt kort állítson vissza.

A Református Kollégium előtt többtucatnyi ellentüntető és szimpátiatüntető is felsorakozott, olykor heves szóváltásba keveredve egymással. A mintegy félórás demonstráció végül atrocitás nélkül fejeződött be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona: 2014-ben a Jobbiknak kell irányítania az országot

Az ellenzéki párt tisztújító kongresszust tartja ma a Budapesti Kongresszusi Központban. Tovább olvasom