Délmagyar logó

2018. 11. 21. szerda - Olivér 3°C | 8°C Még több cikk.

Félbeszakadt a romagyilkosságok ügyének pénteki tárgyalása

Félbeszakította a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperének pénteki tárgyalását a bíró, mert a másodrendű vádlott nem fogadta el helyettes védőjét, ügyvédje pedig más ügy miatt nem tudott megjelenni a Pest Megyei Bíróságon.
A bíróságnak nincsen lehetősége arra, hogy újabb helyettes védő rendelésével folytassa a tárgyalást, "hiszen a meghatalmazás nem szűnt meg, csupán a mostani helyettes védővel került konfliktusba a másodrendű vádlott" - mondta az eljáró tanács elnöke, Miszori László kora délután, a több mint másfél órás szünet után.

Közölte, ezért a tárgyalást pénteken nem tudja folytatni a bíróság.

Miszori László elmondta, a másodrendű vádlott védője azt a tájékoztatást adta a bíróságnak, hogy nem tud jelen lenni a tárgyaláson, mert előzetes letartóztatás ügyében egy másik bírósági ülésen vesz részt.

A tárgyalás kedden tanúmeghallgatással folytatódik.

A bíróság a pénteki tárgyalás elején a dabasi rendőrkapitányság azon munkatársát hallgatta meg, aki a helyszínelést vezette 2009. február 23-án hajnalban a Pest megyei településen.

Az ügyészség szerint a harmadrendű vádlott, Pető Zsolt gyújtotta fel Molotov-koktélokkal a falu cigánysorának utolsó házát 2009. február 23-án, nem sokkal éjfél után. Kiss István másodrendű vádlott négy célzott lövést adott le a tűz elől menekülő 27 éves férfira és két kisgyermekére; a férfi és ötéves fia meghalt, a hatéves kislány súlyosan megsérült. Kiss Árpád elsőrendű vádlott a ház közelében lévő fák takarásában egy golyós puskával fedezte társait.

A péntek délelőtt tanúként meghallgatott rendőr egyebek mellett elmondta, olyan tűzesethez hívták, amelynek két halottja volt, s hajnalban utolsóként érkeztek a helyszínre. Közölte, a helyszínelést közigazgatási és nem bűnügyi eljárásként kezdték meg, annak megfelelően végezték, mert a számukra adott tájékoztatás szerint kizárták az idegenkezűséget.

Az elhangzottak alapján a tűzvizsgáló elektromos tüzet állapított meg, az orvos pedig a férfi és fia halálát füstmérgezésnek minősítette, és a testükön lévő vérző sebekről azt mondta, a lehulló gerendákból kiálló szögek okozták.

A tanú elmondta azt is, hogy elemlámpa mellett folytatták le a halottszemlét, a holttesteket ők vizsgálták a helyszínen lévő orvos felügyelete mellett. A rendőr közölte, ő is csak később, a nap folyamán értesült arról, hogy gyilkosság történt Tatárszentgyörgyön.

A tanú meghallgatása után elrendelt szünetet követően Kiss István másodrendű vádlott közölte a bírósággal, hogy nem fogadja el a pénteki tárgyaláson megjelent, a kirendelt védőjét helyettesítő ügyvédet, ezért Miszori László bizonytalan ideig újra szünetet rendelt el. (Kiss István az idén március 25-én indult büntetőperben már két alkalommal cseréltette le kirendelt védőjét, illetve háromszor nyújtott be indítványt a tanácsvezető bíró kizárására, elfogultságára hivatkozva.)

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

Olvasóink írták

 • 2. ferooo1 2011. november 26. 08:10
  „ha így folytatodik a politika a fidesz bukik jönnek azok akik felbujtották őket és miniszterek is lehetnek még !
  várjuk ki a végét
  nagy baj van itt ha tetszik ha nem minden 2 magyar megérti amit csináltak én személy szerint azt nem értem ha cigánymaffiozokkal volt gondjuk miért nem azokat bántották ?
  sajnos rendőrság nincs vidéken ha van az is fél”
 • 1. maros50 2011. november 25. 23:29
  „A végén úgy is műanyag lakatot kapnak zárkájuk ajtajára fekvő nyolcassal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirénázó mentővel ütközött egy autó

Mentőautóval ütközött egy személygépkocsi a főváros XIII. kerületében; a balesetben a két sofőr könnyebb sérülést szenvedett. Tovább olvasom