Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Felbontották

a műsorkészítési szerződést

2007. március 5-i hatállyal felbon- totta a soproni körzeti híradót ké- szítő Pannon-Sopron Kft.-vel kötött szerződését a Magyar Televízió. A körzeti stúdió Sopronban marad, de lehetséges, hogy új helyen lesz a szerkesztőség.
A Kisalföld információi szerint a Magyar Televízió vezetése nem szakmai okokkal indokolta döntését, miszerint felbontotta a szerződést a Pannon-Sopron Kft.-vel. A cég készítette és készíti jelenleg is a regionális híradót. Legkésőbb március 5-ig, ugyanis ekkor jár le a felmondási határidő. A hónap elején ugyanakkor néhány napig bizonytalan volt a stúdió sorsa. A városvezetés és az országgyűlési képviselők közös lobbijának hatására rendeződött a körzeti stúdió helyzete, így továbbra is Sopronban gyártják majd a körzeti híradót.
– A héten tartottunk egy közös bejárást az MTV műszaki vezetői- vel és felmértük azokat a lehetséges helyszíneket, amelyek alkalmasak az új stúdió befogadására – mondta el lapunknak Koczka Tibor, az MTV Soproni Regionális Stúdiójának vezetője. – Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül el kell költöznünk a mostani helyünkről. A soproni városvezetés szándéknyilatkozatban kijelentette, fontos számára, hogy a körzeti stúdió a városban maradjon és ezért anyagilag is kész hozzájárulni a költségekhez. Ennek tudatában az MTV vállalta: a híreket saját gyártásban, valamint saját munkatársakkal készíti el. A televízió egy olyan megoldást is elfogad, ami szerint egy teljesen új szerkesztőséget alakítunk ki. Jelenleg a Magyar Televízió három főt alkalmaz a regionális szerkesztőségben, a jövőben viszont MTV-s alkalmazottak fognak dolgozni. A tervek szerint a mostani hétköznaponkénti háromszor tízperces műsoridő is bővülhet.
A műsorkészítési szerződés felmondása nem befolyásolja a megkezdett tudósítói hálózat átszervezését, bővítését. A döntés értelmében Győrben is lesz egy kihelyezett szerkesztőség. Minderről a tegnapi számunkban, Átalakítják a regionális stúdiókat címmel számoltunk be.
Visszatérve a körzeti stúdióhoz, a regionális szerkesztőség 2000-ben került Sopronba. Akkor a Pannon-Sopron Kft.-vel ötéves műsorkészítési szerződést kötött a Magyar Televízió. Tavaly, a határidő lejártakor határozatlan idejűre változtatták a megállapodást, azzal a kikötéssel, hogy a szerződést kilencven napon belül bármelyik fél felmondhatja. Az elmúlt hat évben időről időre felmerült, hogy a stúdió más városba költözik. Ám mindig sikerült megoldást találni. Mint ahogy most is sürgetett az idő, hiszen Szombathely és Győr azonnal átvenné, átvette volna Sopron szerepét. A stúdió egyébként idén nyárig a Lackner Kristóf utcából sugározta adásait. Jelenleg a Liszt-központban, a médiaközponttal közös stúdióban dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stílusos ünnepi üdvözlet

Tombáczné Szemerédi Zsuzsanna szegedi mesterfodrász egyéni karácsonyi kompozíciója a szakma… Tovább olvasom