Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Feléhez érkezett a csatornázás

Hatvanszázalékos készültségnél tart Röjtökmuzsajon, illetve Ebergőcön az idén tavasszal megkezdett szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése. A beruházás mintegy háromszázmillió forintba kerül, amelyre hatvanszázalékos állami támogatást nyertek el.
Röjtökmuzsajon és Ebergőcön már nagyon készülnek arra, hogy jövő tavasszal ráköthessenek a szennyvízcsatorna-hálózatra. Több család már most lefektette az udvarán a vezetékeket, hogy ne kelljen várakozni a rácsatlakozással. Mint Bak Gyulánétól, Röjtökmuzsaj polgármesterétől megtudtuk, a munkálatok az ütemterv szerint haladnak, azaz még idén befejezik a főhálózat lefektetését.
– A kivitelezés hatvan százalék körül jár, így minden adott, hogy jövő április végéig befejeződjön a fejlesztés – tette hozzá a polgármester. – Igaz, a magas talajvíz nehezíti a munkát. Szeretnénk elérni, hogy a lakosság mindkét településen minél nagyobb arányban csatlakozzon rá a rendszerre. Ennek környezetvédelmi okokból is nagy jelentősége van, ezért akik nem kötnek rá, talajterhelési díjat kénytelenek fizetni. Tudni kell, nálunk az emésztőgödröket még a hatvanas-hetvenes években építették ki, így azok eltömődtek, elöregedtek.
Bak Gyuláné elmondta még, a kivitelezés mintegy háromszázmillió forintba kerül, amelynek hatvan százalékára nyertek el állami támogatást. A lakossági hozzájárulás ingatlanonként kettőszázezer forint. A víziközmű-társulat kedvezményes lejáratú kölcsönt vett fel, a kamatokat a két önkormányzat vállalta magára. A kölcsön visszafizetése történhet egy összegben, vagy éves és havi lebontásban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy csomagban nyolc csatorna

Új szolgáltatást indít október 30-tól Győrben a ViDaNet kábeltelevíziós társaság: digitális… Tovább olvasom