Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Felelősséggel biztosítsuk autónkat

Moha ennyire nem figyeltek az autósok a kötelező biztosítást övező szolgáltatásokra.

Miért van az, hogy még soha ennyire nem figyeltek az autósok kötelezőjük megkötésekor a biztosítást övező szolgáltatásokra? S miért az, hogy másoknak még mindig csak az ár számít? Miért van az, hogy mindenkinek csak a pénz számít? Lehet, hogy egyszerűen ilyen világban élünk?

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a minap tette közzé honlapján (www.pszaf.hu) azt a tájékoztatót, amelyben a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon tapasztalható jelenségek veszélyeire figyelmezteti az autósokat. A biztosítók szabályos és biztonságos működése felett őrködő hatóság az internetes alkuszok díjszámítási hibáira és a biztosítóegyesületek esetleges ingatag fizetőképességére hívja fel a figyelmet. Az egyesületek akár pótlólagos befizetési kötelezettséget is előírhatnak tagjaiknak, azaz ügyfeleiknek, ha a kárkifizetési kötelezettségüket a dömpingáron kínált kötelező bevételéből nem tudják teljesíteni.
A piacvezető Allianz Hungária területi igazgatója, Dombi László is látja ezeket a tendenciákat. Kérdésünkre elmondta, sok autós nem is nézi pontosan meg, mit köt, csak aláír egy olcsóbb szolgáltatónál, pedig mondjuk a náluk elérhető pluszszolgáltatásokkal tízezreket spórolhatnak meg. „A piac legátfogóbb kedvezményrendszerét nyújtó társaságunk bebizonyította, hogy a kedvező díjak mellé pénzben jelentős értéket képviselő és ügyfeleink kényelmét, biztonságát szolgáló szolgáltatásokat is tud nyújtani egy piacvezető cég. Aktív kárrendezésünk, amikor a balesetben vétlen ügyfelünk kérésére az autót a kár felelősének biztosítója helyett mi javíttatjuk meg, széles körben vívott ki elismerést."

S ez 2006-tól nemcsak a cascóval is rendelkezők, hanem évi 3000 forintos, azaz napi 9 forintnak megfelelő áron minden felelősségbiztosítottjuk számára elérhető. Ezt a pénzt egyébként a készpénzmentes kárrendezés jóvoltából egy átlagos baleset 300 ezer forintos javításánál csak a banki kamatokból többszörösen megspórolja az ügyfél. És akkor még nem is beszéltünk az elmaradt utánjárás, vesződség értékéről.

Egy biztos: kötelező biztosítás kell. És nem árt alaposan megnézni, hol, mire kötik. A szakma ismerője, Dombi László is csak azt tanácsolja, alaposan járják körül a témát a váltás előtt! 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mese: fél alma - interjú Lázár Ervinnel

Az Andersen-diplomás Lázár Ervin Alsó-Rácegrespusztán töltötte gyermekkorát. A Tolna megyei apró… Tovább olvasom