Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Felemás gazdálkodás a Műegyetemen

A pénzügyi stabilitás ellenére azonban nem volt teljesen rendben az egyetem gazdálkodása.
Az állami támogatás csökkenése és a milliárdos zárolások ellenére is több mint húsz százalékkal tudta növelni bevételeit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) - írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapításaira hivatkozva.

A pénzügyi stabilitás ellenére azonban nem volt teljesen rendben az egyetem gazdálkodása: ötmillió forint feletti jutalmat fizettek ki szabálytalanul, rossz számlákra szedték be a hallgatói befizetéseket, és pályáztatás nélkül vettek fel munkatársakat.

A hibák mellett számos pozitívumot is kiemel a számvevőszék, rámutat például arra, hogy a BME sem likviditási hitelt, sem támogatási kölcsönt nem vett fel, és növelni tudta bevételeit. Rögzítik, az egyetem vagyona 33,5 milliárdról 41,1 milliárdra nőtt annak ellenére, hogy a vizsgált időszakban (2009-2012) 1,5 milliárd forinttal csökkent az állami támogatás, és 2,8 milliárd forint zárolás is érintette az intézményt.

Az ÁSZ megállapításaira reagálva az egyetem rektora, Péceli Gábor kiemelte, a feltárt hibák összességében nem veszélyeztetik az egyetem gazdálkodását, olyan mulasztást pedig nem találtak, amelyek egyetemi vagyonvesztést eredményeztek volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januártól elektronikusan is lehet tájékozódni a bírósági ügyekről

Az ügyfél az iratokba történő betekintés mellett figyelmeztetést is kérhet arról, hogy valamely… Tovább olvasom