Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Felértékelődik jövőre a visszlízing

A korábbiaknál magasabb önerő, a visszafizetési képesség szigorúbb elbírálása, és a visszlízing szerepének felértékelődése várható egyebek mellett 2010-ben a magyar lízingpiacon - közölte a Hypo Alpe-Adria Leasing.
Már újra van elérhető forrás a piacon, amelyből finanszírozni lehet a lízingügyleteket, bár ez a forrás korántsem annyira bőséges, mint a válság előtt volt. Magyarország kockázati besorolásának javulásával folyamatosan csökken a forrásköltségek meghatározásánál alkalmazott kockázati felár, ám ez általában csak egy negyed-, vagy félévvel követi a tényleges piaci folyamatokat. így a helyzet teljes normalizálódása csak jövő év első felében várható - áll a közleményben.

Az új ügyleteknél - a korábbiakhoz képest - magasabb lesz az önerő. A megváltozott piaci körülmények hatására a minél biztosabb visszafizetési képesség, és a kockázatok minél alacsonyabb szinten tartása is elsődleges szempont marad.

A szigor nem új keletű, a lízingelés fellendülésének elején a lízingbe adók ügyeltek arra, hogy az eszköz a futamidő minden időpontjában többet érjen, mint amennyi a hátralévő lízingdíj.

A lízing alkalmas lehet a korábbi - rövid vagy középlejáratú - beruházási hitelek kiváltására is. Adott esetben versenyképes alternatívát jelenthet a hosszabb futamidejű lízingkonstrukció.

A jövő év első napjától 2012. december 31-ig illetékmentes lesz a visszlízing. Ezzel a lízingtermékek versenyképessé válnak a piacon. Az eladás és visszabérlés célja - a vállalatok szemszögéből - elsősorban a likviditás javítása, a felszabadított források jelenthetnek alternatívát a cégek forgóeszköz finanszírozása számára. Ez a megoldás nem csupán az ingatlanszektorban, hanem a kereskedelmi-, logisztikai-, és termelő szektorokban is elterjedhet - derül ki a közleményből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális kártya: Az MDF népi kezdeményezést indít

Az MDF népi kezdeményezést indít a szociális kártya törvényes bevezetése érdekében - mondta Pusztai… Tovább olvasom