Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Feleségek napja

Feleségnapot szeretne tartani lelkiismeret-furdalásban szenvedő japán férjek egy csoportja. A szerelmes férjek szövetségének nevezett nonprofit szervezet heti egy alkalommal, keddenként szeretné megünnepelni az „Imádott Feleségek Napját".
Feleségnapot szeretne tartani lelkiismeret-furdalásban szenvedő japán férjek egy csoportja. A szerelmes férjek szövetségének nevezett nonprofit szervezet heti egy alkalommal, keddenként szeretné megünnepelni az „Imádott Feleségek Napját". A férfiak azt remélik, hogy kezdeményezésük révén a férjek végre megbecsülik majd asszonyaikat, akik amúgy mindennap csak késő este látják munkamániás férjeiket.

A csoport azt szeretné elérni, hogy a férjek próbáljanak meg este nyolcra hazaérni, és mondjanak köszönetet feleségüknek mindenért, amit értük tett. A társaság küldetéséről szóló weboldalon ez olvasható: „Néhányunk nem képes szavakba önteni háláját és érzéseit. Ezeknek a férjeknek csak a munka létezik mindenekfelett." Az oldalra azok is írhatnak, akik nem merik szavakba önteni érzéseiket.

A társaság öt pontban fogalmazta meg a jó házastársi viselkedés aranyszabályát. Ezek szerint az urak érkezzenek haza korán, szólítsák keresztnevükön feleségüket, és nézzenek az asszony szemébe beszélgetés közben. A férjek hajlamosak a „te" megszólítást használni a keresztnév helyett, de van, aki csak egy odavetett morgással jelzi, hogy szeretne valamit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordítottunk a receptversenyen

A Győr és Mosonmagyaróvár Régió Szakácsklub már a novemberi szakácsolimpiára készül. Tovább olvasom