Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Félezer nyugdíjast foglalkoztat vissza a rendőrség

Nyugdíjuk folyósítása mellett, néhányan akár bruttó négyszázezer forintot is kapnak.
A Népszabadság hétfői számában megjelent cikk szerint a rendőrség állományában jelenleg 540 olyan személy van, aki nyugdíjat és fizetést is felvesz. (A rendőrség állománya több mint 43 ezer.)

Az ORFK-tól kapott tájékoztatás szerint a nyugdíj mellett foglalkoztatottak több mint egyharmadát fizikai munkakörben alkalmazzák (például: gondnokként, raktárosként, kazánfűtőként, szakmunkásként és takarítóként). Ők korábban is ezt a munkát végezték, kisebb részben hivatásos állományúként, nagyobb részben közalkalmazottként. Javadalmazásuk a rájuk irányadó közalkalmazotti jogviszony, a képzettség és a besorolás alapján, átlagosan száz-százötvenezer forint.

A másik, nagyobb csoport alkalmazása az úgynevezett "civilesített" munkakörökhöz kapcsolódik (ilyen a gazdasági, humán, kiképzési, jogi, tájékoztatási terület), ahol szükséges a rendőri szakismeret, de a civil státusokra csak közalkalmazotti, illetve köztisztviselői munkakörbe lehet kinevezni munkaerőt, ezért itt elkerülhetetlen volt a területen dolgozók visszafoglalkoztatása. Ők átlagosan 150-200 ezer forintot keresnek - a nyugdíjukon felül.

A legkisebb csoportba 25-30-an tartoznak. Jellemzően vezetői beosztásban dolgoznak, az előzőekben említett funkcionális területeken, s átlagosan 200-400 ezer forintos fizetést kapnak, szintén a korábban megállapított, magas nyugdíjuk mellett. Az említett összegek bruttó illetmények.

A napilap emlékeztet arra, hogy jövőre lép életbe az a törvénymódosítás, amely szerint a nyugdíj melletti jövedelemszerzés a minimálbérig terjedhet.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. flexsnake 2009. augusztus 31. 20:32
  „46. ezeknek mondhatod, ostobák rendesen.”
 • 46. spiler 2009. augusztus 31. 18:59
  „ti is lehettek fegyveres szolgálat tagjai,ha megfeleletek a követelményeknek,titoktartást fogadtok ingyen nem mint a BKV-nál,ha gond van akár az ÉLETETEKET is kockáztatjátok,összevissza dolgoztok,parancsot teljesitetek....minden nap ugy éltek ahogy méltó egy egyenruháshoz............aztán elmentek nyugdijba....nem rossz a nyugdij de nincs jutalom ..........EGYNYUGDIJAS, RENDVÉDELMI SZERV DOLGOZOJA OLYAN MINT A TÖBBI betegséggel ,gyógyszerrel, gyerek munkanélküliségével megáldva......”
 • 45. maug 2009. augusztus 31. 18:58
  „Na akkor jövőre már nem is lesznek olyan szorgosak a tisztelt nyugdíjas rendőr urak!

  Biztosan ezek is kapnak valamilyen semmitmondó munkakört és jópofiznak a nagyemberekkel egész nap.”
 • 44. turulvedo 2009. augusztus 31. 18:24
  „mit helyeseltek ,már kimoderálták! :))”
 • 43. turulvedo 2009. augusztus 31. 18:22
  „fogatlan besugók .”
 • 42. babocska 2009. augusztus 31. 17:52
  „Mit akarnak ezek ezekkel a nyugdijba menekült trottyokkal.Rájuk nem vonatkozik a 2oo8-ban hozott törvény,hogy csak minimálbéért dolgozhat.Azt hiszik ezek az okosok,akikről lassan már elhiszem,hogy az eszükért nem lopnák el,hogy a közbiztonság meg fog változni.Hangzatos duma-mögötte ugyan semmi.A fejekben kéne változás,majd tovább ülnek ott bennt a fenekükön ,s fényezik a nadrágjukat csk.Biztos,hogy nem lesz több rendőr az utcán,mert ott aztán hiányzik.Nem látni párban sétálókat,a régi világban még éjfélkor is mehetett nyugodtan haza bárki,mert találkozhattál velük ,s megkérdezték honnan jössz,s hova is mégy.Az,hogy feltöltik az irodákat velük,nem lesz biztonságban az utca.A kinnt szolgáló rendőröket,azokat elengedném korkedvezményes nyugdijba.Aki pedig az irodán fényesiti a nadrágja hátulját,az várja ki az idejét mint más halandó.Na erre varrjon gombot a volt rendőr!!”
 • 41. ojack 2009. augusztus 31. 16:22
  „40-45 éves korban elmennek nyugdíjba és utána jó fizetésért vissza lehet menni,de ez csak itt Magyarországon lehetséges.Minek a sok rendőr,ha nem tudnak rendet tartani és a külföldiek száguldozását megállítani!!!!!!!!!!
  Már megint valakik jól járnak,de nem a pór nép!!!!!!!!!!!”
 • 40. flexsnake 2009. augusztus 31. 15:49
  „szép magyaros mondat :D
  és? egyetemek tízszer ennyi nyugdíjast foglalkoztatnak. professzorokat, docenseket.... Van ahol tapasztalatlanság miatt nem jó a fiatal.”
 • 39. Yucca 2009. augusztus 31. 15:22
  „"....foglalkoztat vissza ..." -- ilyen szókapcsolatot még a büdös életben nem hallottam! Miféle újítás ez?”
 • 38. bespin 2009. augusztus 31. 15:14
  „31. Talán a lelkedbe léptem? Akinek nem inge...............”
 • 37. nemecsekerno_007 2009. augusztus 31. 14:18
  „Vajon mi a véreres .........-ért csak a közszférában fordul ilyen elô, közpénzbôl finanszírozva?

  Hehh????

  A lehetô legkevesebb adót kell beszedni és az ebbôl szétosztásra kerülô közpénzt méginkább ellenôrizni. Csak ugye ebben az esetben fel kéne nônie a magyar társadalomnak és önmagáról gondoskodnia.

  Akkor viszont nehezebben megvásárolható a szavazata. Drágább és gyanakvóbb lenne a választó. Ez a politikusokon kívül mindenkinek jó lenne. Csak a politikusok döntenek. 22-es csapdája :)

  :)))))”
 • 36. bélás 2009. augusztus 31. 13:42
  „Ez gusztustalan. Miért nem a fiatalokat? Az ok, hogy a létszámstop rájuk nem vonatkozik, de hogy nyugdíjast vissza, akiknek van rendes bevételük... Ez Mo.”
 • 35. Mathiasking 2009. augusztus 31. 13:22
  „Ez tiszta szégyen! Ekkora besúgó hálózat fenntartása ennyi kivénhedt, levitézlett, obsitossal megoldani! Jó lenne a rendőrség állományi felépítésén már változtatni, mert ami van, az nem hatékony.”
 • 34. papen 2009. augusztus 31. 13:17
  „23. Untuchable.

  Ha te rendőr vagy, vagy az voltál, akkor nem is kell tovább szaporítani a szót. Írásod mindent elárul.”
 • 33. Hibiszkusz 2009. augusztus 31. 12:52
  „Atipusos-nak! --a 2008 jan. 01-után nyugdijba mentek már most sem dolgozhatnak ,csak minimál bérért ha nem akarják a nyugdijukat felfüggesztetni.Biztos igy van, én most mentem előrehozott nyugdijba és erre már felhivták a figyelmem a nyugdijintézetben, hogy csak a min.bér 12x-ig dolgozhatok.Tehát ez bizonyos nyugdijas rétegnél már érvényben van.-ja és nem kaptam végkielégitést, ugyanis egy új törvény értelmében nem jár végkielégités annak aki elérte a nyugdijkorhatárt. Már pedig ugy nem tud az ember elmenni nyugdijba, ha nem érte el a nyugdijkorhatárt!Ezt is jól kitalálták!!!!”
 • 32. achilleus 2009. augusztus 31. 12:49
  „29. hozzászólás Léni 2009.08.31. 12:28
  Kedves Léni. A dolgok sok szálon összefüggenek. Sajnos a közpénzt sokféleképpen el lehet szórni, gondolom ebben egyetértünk. Itt nagyon komoly, átgondolt, és hosszútávra érvényes törvényi szabályozásra, az államháztartási törvény teljes átgondolására van szükség. Amúgy igazad van, némely esetben szükség lehet a nyugdíjasok tapasztalatára, de nem úgy - mint sokszor azt látom - hogy sógor-koma-jóbarát ül be (vissza), a korábbi helyére, miközben a jópofa dumcsizáson, a fiatalabb kollégák "értékelgetésén" kívül mást nem csinál (a fizetés felmarkolásán kívül).”
 • 31. Zeppelin 2009. augusztus 31. 12:40
  „bespin!

  Akarsz róla beszélni?!”
 • 30. Írástudatlan-Tdi. 2009. augusztus 31. 12:33
  „Burokrácia korrpció szabadrablás banánköztársaság!”
 • 29. Léni 2009. augusztus 31. 12:28
  „27. achilleus. Olyan érzésem van, hogy összekevered a szezont a fazonnal!”
 • 28. bespin 2009. augusztus 31. 12:19
  „23. Spontán nagyképű, volt rendőr vagy akárki, aki adott fegyveres szolgálatot(talán).
  Seggeteket ne nyaljuk ki? Dolgozzatok normálisan, a vezetőiteket zavarjátok el és szüntessétek meg az egy négyzetméterre eső tisztek,főtisztek legnagyobb európai átlag létszámát. Nagyon nagy stresszben éltek, a bűnözők seggét sem szagolhatjátok meg és nem is akarjátok, de az átlagnál jobban kerestek. Másnak is van főnöke, mégsem teszi a fegyver csövét a szájába.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hortobágyi tűz: egy volt katonai lőtér égett le

Egy volt katonai lőtér területe égett le a Hortobágyon Mihályfalva-Borzospuszta körzetében vasárnap… Tovább olvasom