Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Felfüggesztés és lemondások a bíróknál

A megyei labdarúgó-szövetség felfüggesztette a játékvezető-bizottság működését. A következő elnökségi üléséig egy ad-hoc bizottság irányítja a sípmesterek munkáját.

Labdarúgás

A megyei labdarúgó-szövetség csütörtöki ülésén először a közelmúltban alakult futsalbizottság kezdeti lépéseiről számoltak be. Sági Péter beszámolóját az elnökség elfogadta, csakúgy, mint a Horváth Tamás által előadott edzőbizottságét is.
A fegyelmi bizottság vezetője, Kószás Géza már részletesebb írásbeli anyagot tett le az asztalra, és azt szóban is kiegészítette. A több mint kétezer mérkőzésen 613 kiállítás történt, ami magasabb az előző évek átlagánál. Ebből kiemelték, hogy a sportvezetők sportszerűtlensége megduplázódott, 17-ről 32-re emelkedett, és magasnak tartják azt is, hogy 14 esetben történt tettlegesség a játékvezetőkkel szemben. Ugyanakkor azt sem hallgatta el a bizottság, hogy 6 esetben a játékvezetőkkel szemben is eljártak, amelyet 3 figyelmeztetés és 3 eltiltás követett. A fellebbviteli bizottság részéről dr. Paksa Lajos elnök elmondta, hogy a 613 esetet követően 13 fellebbezés érkezett be hozzájuk, ami elenyésző hányad, ebből is 12-t helybenhagytak, és csak 5 esetben mérsékelték az eltiltást. A bizottságok és az elnökség részéről is egyértelműen elhangzott olyan javaslat, hogy a tavaszi idény előtt szívesen adnak tájékoztatást a csapatokna k a játékszabályokról, mert a fegyelmi bizottság véleménye szerint a kiállítások döntő hányada abból ered, hogy a játékosok nem ismerik a játékszabályokat.
Az ülés utolsó harmadában kerültek terítékre a játékvezetők. A Kis Géza vezette bizottság beszámolóját azonban nem fogadta el az elnökség. Érvek és ellenérvek hangzottak el mindkét oldalról az elmúlt évben végzett vagy el nem végzett munkáról. A beszámoló és a rövidre sikerült, de tárgyszerű párbeszéd után az elnökség jelen levő tagjai úgy döntöttek, hogy a bizottság további működését felfüggesztik. A következő elnökségi ülésig Páder Vilmos, Péter Gábor, és Bősze Gyula által alkotott ad-hoc bizottság végzi el a munkát, és gyűjtik be az elnökségi tagokkal együtt azokat a javaslatokat, véleményeket, amelyek alapján a következő elnökségi ülésen az új bizottságot, illetve annak elnökét majd megválasztják. A döntés kihirdetését követően Hanacsek Attila és dr. Kovács Péter bizottsági tagok a helyszínen írásban benyújtották lemondásukat és jelezték, hogy a továbbiakban semmiféle tisztséget nem vállalnak a megy ei LSZ és a megyei játékvezetés terén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom