Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Felfüggesztett az osztálytársát halálosan megverőnek

Halált okozó testi sértés miatt egy év, négy év próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházában letöltendő fogházbüntetést szabott ki a Fővárosi Bíróság csütörtökön arra a szakközépiskolai tanulóra, aki tavaly januárban olyannyira bántalmazta osztálytársát Budapesten, a VIII. kerületben, hogy a sértett - miután hazament - életét vesztette.
A bíróság indoklása során felidézte: a szakközépiskolában egyébként egymás mellett ülő két fiatal viszonya megromlott, mert a sértett megjegyzéseket tett a vádlott roma származására. Az akkor 17 éves tanuló és 18 éves áldozata 2008. január 10-én olyannyira összeveszett, hogy már az iskolában, tanítási órán bántalmazásig fajult a vita. Előbb angol órán, majd osztályfőnöki órán vesztek össze, s utóbbin arcul is ütötte az egyébként élsportoló ökölvívó vádlott a sértettet. A vitát előbb osztálytársak próbálták félbeszakítani, majd a mindkét tantárgyat tanító pedagógus. A diákokat a tanár hazaküldte, majd külön-külön a veszekedő feleket is. A vádlott azonban megvárta a sértettet, az utcán követte és amikor utolérte, megütötte és megrúgta.

A sértett ezt követően még hazament, de rokona már eszméletlen állapotban talált rá és nem sokkal később agyzúzódás okozta légzési és keringési rendellenesség következtében életét vesztette. Az utcai bántalmazás és a halál beállta között mintegy 3 óra telt el.

A bíró indoklása során elmondta: sokkal gyakoribb a diákok közötti konfliktus, szokványosabb az erőszakos iskolai magatartás, mint a tanuló és pedagógus között. Csak az elmúlt időszak hírei közül több, az MTI által kiadott hírt hozott fel példaként, többek között a legutóbb Lentiben történt esetet, ahol megvertek egy diáklányt osztálytársai .

A büntetés kiszabásával kapcsolatban azt mondta: mivel fiatalkorú, jelenleg is szakközépiskolás vádlottról van szó, figyelembe vette az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, amelyet a magyar jogrend is átvett és amely kimondja, hogy ilyen korú elkövetők esetén csak a legvégső esetben indokolt kényszerintézkedés, illetve végrehajtandó szabadságvesztés elrendelése. Példaként említette, hogy ez alapján akár emberölés esetén is lehetőség van fiatalkorú esetében a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására.

A vádlott esetében további enyhítő körülményként értékelte, hogy beismerő vallomást tett. A fiatalember elismerte a bántalmazást, a bíró szerint az élsportoló ökölvívó vádlott szándékában állt, hogy sérülést okozzon osztálytársának, de nem látta előre, hogy bekövetkezhet a halála. Szintén a sporttal kapcsolatban megjegyezte: ami történt, nem ökölvívás volt az igazolt versenysportoló részéről, nem is utcai harc, hanem egyoldalú bántalmazás.

A bíró ugyanakkor súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy aznap háromszor is bántalmazta az elkövető a sértettet, tehát szándékát kitartóan követte el, továbbá azt is figyelembe vette, hogy sérelmeit torolta meg így áldozatán.

A fiatalkorú elkövető a délelőtt folyamán utolsó szó jogán azt mondta: "sajnálom ezt az egészet ahogy történt, ha visszapörgethetném az időt, teljesen másképp reagálnék". Hozzátette: sajnálja az áldozat családját is, amiért tettével megváltoztatta az életüket.

A halált okozó testi sértés miatt kiszabott elsőfokú ítélet nem jogerős, az ellen a vád súlyosbításért fellebbezett, a védelem pedig három nap gondolkodási időt kért.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. ráérő 2009. december 18. 13:50
  „Olimpia bajnokunk is meguszta volna a börtönt és élhetne szabadon ha embert ölt volna?Ez az "itélet" meg röhej.A fellebbezés után ha többet kap a cigány,akkor első fokon eljáro birot ki kell rugni az állásábol,de addig is felfüggeszteni.Majd korrupcio vádjával biroság elé vele”
 • 21. novaklaszlo56 2009. december 18. 06:23
  „A minősítéssel nincsen baj, kedves Nornora (12). valóban halált okozó testi sértésnek látszik az eset. Abban viszont igazad van a rendelkezésünkre álló adatok alapján, hogy a bántalmazó a tettét nem felindulásból, hanem kitervelten, előre megfontoltan, és a bántalmazás következményeivel kapcsolatosan tőle elvárható tájékozottságot (boxoló!) is figyelembe véve különös kegyetlenséggel követte el. A szándékosságot az is egyértelművé teszi, hogy a bűncselekmény elkövetésében megpróbálták őt megakadályozni (az osztályfőnöki órán az osztálytársak léptek közbe a már ott és akkor megkezdett bűncselekmény folytatásának megállítása céljából, majd a pedagógus külön-külön indította haza a sértettet és az elkövetőt), ennek ellenére makacsul ragaszkodott az eredeti szándékához: megvárta a sértettet, s bár feltehetően nem állt szándékában megölni őt, nyilvánvalóan azzal a céllal bántalmazta, hogy emlékezetes, fájdalmas sérülést okozván neki, tudatosítsa benne a fizikai erőfölényét. Mind az indíték, mind pedig a végrehajtás célja és módszere aljas és primitív is, és arra utal, hogy a vád nem lehet más, mint előre kitervelt, HALÁLT OKOZÓ TESTI SÉRTÉS SZÁNDÉKOS BŰNTETTE. Nem tudom, az ügyész mivel kereskedett, de gyanítom, hogy valami ilyesmi lehetett a vád lényege, és valószínűnek tartom, hogy meghökkent kissé az ítélet hallatán. Meg is fellebbezte, így van esély egy megnyugtató, a törvényeknek és a közállapotoknak megfelelő másodfokú ítéletre. Ez így tényleg nincs jól, feltéve, hogy az eset kapcsán nyilvánosságra hozott tények megfelelnek a valóságnak.
  BambinaXX mondja: "...az ilyen ítéletekkel állami szinten direkt szítják az ellentétet magyar-cigány között...". Nagyon nem szívesen mondom, de tényleg ez a látszat sok minden másban is, és csak remélni tudom, hogy mindemögött nem húzódik meg semmiféle aljas szándék, egyszerűen csak az ostobaság szülte "pozitív diszkrimináció", amely szépen csendben szedegeti az áldozatait, itt is, ott is, minden érintett oldalon. Jó lenne észre térni lassan, nem?”
 • 20. bambinaXX 2009. december 18. 04:43
  „Sztem az ilyen ítéletekkel állami szinten direkt szítják az ellentétet magyar-cigány között...
  Viszont akkor nem értem: ki fogja eltartani a cigányokat?? Az idetelepülő zsidók?!”
 • 19. bambinaXX 2009. december 18. 04:39
  „Felfüggesztett???
  hát függesszék fel!!!”
 • 18. Balthazar 2009. december 18. 04:18
  „csak meg kellene kerdezni ezt a rajmundkat, hogy fej vagy gyomor? <moderálva durva>”
 • 17. Pinaman 2009. december 18. 00:38
  „a mai fiatalok mar csak ilen huncutak”
 • 16. gyorgy99 2009. december 18. 00:24
  „TARTSUK ESZBEN EZT IS!!!

  Nem lehet elégszer idézni Simon Peresz izraeli elnök szavait, amelyek pontosan két évvel ezelőtt az izraeli gazdasági kamarában hangzottak el. Szó szerint a következőket mondta: ,,felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát".
  Ezt a kínos elszólást azóta számos zsidó diplomata, közszereplő, politikus próbálta magyarázni, de a kimondott egyértelmű szavakat nehéz lenne félreérteni. Legutoljára a köztévében a zsidó Betlen János és hasonszőrű újságírótársa igyekezett úgy beállítani az elhangzottakat, mintha itt semmi másról nem lenne szó, mint a tőke szabad áramlásáról. És, hát ugye - a logikájuk szerint - a zsidó tőke éppen olyan, mint a német vagy éppen az ír. Nos, ez egyáltalán nem így van, hiszen számos esetben megtapasztalhatjuk, hogy a zsidó tőke főként Magyarországon mindig előnyt élvez, nemcsak más idegen tőkéhez, de a magyar vásárlókéhoz képest is. Minderről persze a hazai média túlnyomó része mélyen hallgat, kizárólag az úgynevezett radikális sajtóorgánumok szokták kirobbantani ezeket az ügyeket, s a Fidesz médiabirodalma legfeljebb az ügyek mögött kullogva, aktuálpolitikai érdekeinek megfelelően foglalkozik vele.
  Magyarország zsidó gyarmat lett, ahol a parlamenti és többnyire az önkormányzati vezető politikusok, az ügyészség, a bíróságok, a rendőrség, a különböző hivatalok a zsidó térnyerést szolgálják ki, alázatos hűbéresként vagy szélsőséges cionistaként. A sukorói Kings City elnevezésű kaszinóváros felépítése körüli visszásságoknak is Budaházy György eredt a nyomába, ő göngyölítette föl ezt a mocskos ügyet Hunnia követői és a hatvannégy vármegyések, s a rendelkezésünkre álló médiahálózat - a Magyar Jelen, a Szent Korona Rádió és a Kuruc.info - segítségével. Lett is belőle nemzetközi botrány, lelepleződtek a mutyik, az izraeli nyomulás törvénysértései, s az őket kiszolgáló sukorói polgármester és a zsidó gyarmat helytartóinak, szolgáinak piszkosságai. Még a hűbéres kormány is visszavonulót fújt egy időre.

  Most azonban olyan bizonyítékok jutottak lapunk birtokába, amelyekhez képest a zsidó világszervezet egyik vezetőjének sukorói gigantikus beruházása legfeljebb figyelemelterelésre alkalmas, pitiáner ügy. Ott a gyönyörű Velencei-tavunk tönkretételének árán a nemzetközi zsidó maffia telephelyének kialakításáról van szó. Megtudtuk azonban, hogy napjainkban folyamatosan árusítják ki az összes még állami kézben megmaradt értékes magyar földterületet, közöttük védett erdőt, ősgyepet is, méghozzá az egész ország területén. Mindezt ráadásul titkos földárveréseken, ahová az egyszerű magyar halandó el sem jut, főleg mivel időnként a meghirdetett árverés helyszíne is fiktívnek bizonyul. Mivel titokban tartják, az értékes magyar földet jóval a valódi ára alatt, tizedáron vásárolhatják meg.

  És hogy vajon kik ezek a szerencsések? Talán olvasóink nem lepődnek meg, ha eláruljuk: zsidók. Méghozzá azért, mert a most zajló árveréseken kizárólag azok vehetnek részt, akik egy Gyurcsányék által 2006-ban suttyomban megalkotott törvény hatálya alá esnek, s így új kárpótlási jegyeket kaptak. Ez nem kevés ember, mert eddig közel 100 ezer igénylést adtak be! A törvény pedig szó szerint a következőképpen szól:
  ,,A 2006. évi XLVII. törvény alapján kárpótlási jegy megítélésére kizárólag a II. világháború során (1941. június 27 - 1945. május 9. közötti időszakban) faji, vallási, politikai okból teljesített munkaszolgálat után van lehetőség."

  Nem lehet félreérteni

  Ebből egyértelműen kiderül, hogy gyakorlatilag csak a zsidókra, esetleg néhány nem zsidó kommunistára, cigányra vonatkozhat. S, hogy még véletlenül se legyen félreérthető a dolog, az árveréseket intéző Igazságügyi Hivatal, amely kormányzati szerv és közvetlenül a gonosz zsidó törpe, vagyis Draskovics Tibor által vezetett Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium alá van rendelve, a honlapján a magyar mellett héberül is feltünteti az árverésekre vonatkozó tájékoztatóját.

  Tehát nem Mackó sajtot lehet venni a kárpótlási jegyért

  A még megmaradt hatalmas és rendkívül értékes állami kézben lévő földterületek árverésein tehát kizárólag ők vehetnek részt, úgy, hogy a kárpótlási jegyet is ajándékba kapták. Még ez sem elég azonban a zsidó területfoglalóknak, hiszen az általunk ellenőrzött, eredetileg 2009. október 12-én Békéscsabára kitűzött árverést, mely során a helyi Szabadság Mg. Tsz területeit adták volna el, sehol - a törvényben meghatározott helyeken - nem függesztették ki. Ez ügyben azóta a Jobbik békéscsabai szervezete közleményt adott ki, és a helyi elnök, Kocziha Tünde az önkormányzat ülésén tiltakozott, ennek köszönhetően végül elhalasztották az árverést.

  Mellesleg a köztévében a zsidó Betlen János és más szélsőliberális újságírók és médiumok emiatt össztűz alá vették Kocziha Tündét és a Jobbikot, persze nem a titkos árverésekre hivatkoztak, hanem arra, hogy szerintük elfogadhatatlan, hogy a Prohászka-szobrot ledöntő, cionista Faludy Györgyöt a békéscsabai Jobbik-elnök nagyon helyesen cionistának titulálta. A békéscsabai földárverés azonban csak a jéghegy csúcsa, hiszen nyomozásunk kiderítette, hogy Magyarország egész területén javában zajlanak az árverések. Íme, egy lista a teljesség igénye nélkül a 2008 januárjától 2009 októberéig zsidók kezére - ingyen, hiszen hangsúlyozzuk, hogy a kárpótlási jegyet is az államtól kapták! - juttatott állami termőföldterületek találási helyéről, zárójelben az árverés állítólagos helyszínével és a föld méretével:
  Baranya megye: Szigetvár ÁG, Servus Kft. (Nagypeterd, 200 ha), Csongrád megye: Szőregi ÁG, Bánát Kft. (Szeged-Szőreg, 835 ha, 20 ezer aranykorona értékben!), Hajdú-Bihar megye: Kossuth Tsz (Nyíradony, 164 ha), Békés megye: Csabatáj Mg. Szöv., Május 1. Mg. Szöv., Megyer-Béke Mg. Szöv., Szabadság Mg. Szöv. (Békéscsaba, összesen 547 ha, 16 186 aranykorona értékben!), Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Varsánygyüre Tisza MgTsz (Nagyvarsány, 13,7 ha), Főváros: Solymári MgTsz, Csepeli Duna MgTsz, Törökbálinti ÁG, Magyar-Bolgár Barátság MgTsz (Budapest, Solymár, Tököl, összesen 228,4 ha, 6440 aranykorona értékben), Heves megye: Mátra-Nyugat Bükki Erdőgazdaság (Szilvásvárad, 155 ha, 396 aranykorona), Rimamente MgTsz Mezőszemere (Egerfarmos), Petőfi MgTsz Füzesabony, Lenin MgTsz (Tarnaméra), Károlyi MgTsz Kál, Rákóczi MgTsz (Feldebrő-Aldebrő), Füzesabonyi MgTsz (Dormánd), Heves megyében tehát összesen 266 ha, 2397 aranykorona értékben, Vas megye: Szombathelyi Áll. Erdőgazd. (Farkasfa, 22,1 ha).
  A felsorolásból az is kiderül, hogy az állami kézben lévő földterületekből azokon a helyeken hasítanak ki a legnagyobbat, ahol a legértékesebb földek találhatók. Így Csongrád megyének a Maros, a Tisza és a szerb határ által bezárt háromszögében lévő úgynevezett torontáli területét teljes egészében bagóért elárverezték. A Tiszasziget mellett lévő kis részét - ahogy arról korábban lapunk beszámolt - már eladta Bodó Imre polgármester, egyben fideszes országgyűlési képviselő, szintén áron alul, szintén izraelieknek. Így az egész Torontál vármegyéből megmaradt rész zsidó kézbe került. Érdemes tudni, hogy itt található Magyarország mélypontja, bőséges vízlelőkkel és az ország legértékesebb termőföldjével. Ugyancsak különösen termékeny Békés megye földje, az sem lehet véletlen, hogy ez a megyénk a második helyezett a felsorolásban, itt több mint 16 ezer aranykorona értékben juttatnak magyar földet zsidó, kommunista munkaszolgálatosok (még leírni is szörnyű, hogy munkára kötelezték őket!) leszármazottainak.
  A felsorolt árverések egy részét már nem tudtuk megakadályozni, de azért érdemes lenne körülszimatolni az új tulajdonosok háza táján. A titkos földárverést és a mutyizást erősíti az a döbbenetes intézkedés, hogy az Igazságügyi Hivatal által szervezett árveréseket nem is ott tartják, ahol a földterület található, hanem az ország egy másik pontján. A hivatalos magyarázat szerint a hazánk keleti felére eső ingatlanok ügyében mindig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazságügyi Hivatal jár el, de például a Szigetvári Állami Gazdaság földjeit is Nyíregyházán, a Toldi u. 23. szám alatt található Vasutas Művelődési Házban árverezik.

  Értik, kedves olvasóink? A délnyugaton található Baranya megyei földeket az észak-keleti Nyíregyházán árverezik, hogy még véletlenül se akadhasson rá egy környékbeli nagygazda. Már, ha egyáltalán nem kizárólag fiktív árveréseket tartanak, ahol már előre le vannak osztva a lapok, hogy az államtól kapott kárpótlási jegyekkel tizedáron juthassanak állami magyar földhöz. Okkal feltételezzük, hogy az árverések így zajlanak, korábban ugyanis álnéven felhívtuk a békéscsabai Vasutas Művelődési Házat, ahol nem tudtak arról, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazságügyi Hivatal ott tartaná október 12-én az elárverezendő összesen 547 hektárnyi Békés megyei földterület egy részének árverését. Holott az Igazságügyi Hivatal honlapján ez a helyszín szerepelt, igaz, kifüggesztésre nem került, hogy a titkolózás még teljesebb legyen. Ahogy az lenni szokott, miután a radikálisok fényt derítettek a békéscsabai spekulációra, a témára rácsapott Békéscsaba alpolgármestere, az egykori kisgazda, ma fideszes Hanó Miklós, aki egyben országgyűlési képviselő is. A megyei lapnak már úgy nyilatkozott, mintha ő kaparta volna ki a gesztenyét:
  - A város környékén megközelítőleg 547 hektár állami tartalékföld található, és már régóta harcolunk azért, hogy e földeket ne árverezzék el kárpótlási jegyért - mondta Hanó Miklós alpolgármester. A történet pikantériája - folytatódik az újságcikk -, hogy ma már egy olyan ember sem él Békéscsabán, aki annak idején alanyi jogon szerezte meg a kárpótlási jegyét, illetve gazdálkodni szeretne az ily módon megszerzett földeken. Így a kárpótlási jegyekkel történő licit során rossz értelemben vett telekspekulánsok szerezhetnék meg fillérekért a földeket. Ráadásul e területeket a későbbiekben belterületté is nyilváníthatja Békéscsaba, vagyis tovább nőne az értékük. Az alpolgármester szerint a kárpótlási jegyekkel licitálók maximum 120 ezer forintért juthatnának hektáronként az akár 1,2 millió forint értékű földekhez. Hanó Miklós azt szeretné elérni, hogy ezek a korábbi kárpótlásokból kimaradt földek kerüljenek a város tulajdonába, s majd az önkormányzat dönthessen azok értékarányos hasznosításáról.

  A megyei lapban persze egy szóval sem említik, hogy az ügyet helyi jobbikosok kezdték megbolygatni, ahogy arról is szemérmesen hallgatnak, hogy ezek a bizonyos ,,telekspekulánsok" valójában zsidók, hiszen a lap által is említett kárpótlási jegyeket ők kaphatták meg a 2006-os törvény szerint. Mindenestre annyit sikerült elérni, hogy a Központi Igazságügyi Hivatal 2009. szeptember 21-én kelt közleményében bejelentette, hogy a ,,Szabadság Mg. Tsz Békéscsaba használatában volt termőföldterületből - Békéscsaba városban 2009. október 12. napjára kitűzött árverés elmarad, a peres eljárás jogerős befejezéséig halasztásra kerül." A titkos árverés miatt indított per tehát egyelőre elérte a célját, talán érdemes lenne minden árverési ügyben pert indítani, hogy legalább a választásokig halasztódjanak ezek az ügyek.
  Országszerte egyébként nagyjából egyhetes eltéréssel tartják az árveréseket, vélhetően azért, hogy minél kevesebb idő legyen utánajárni, főleg úgy, hogy ugyebár a földtől az ország legtávolabb eső helyein tartják az árverést. Az általunk átvizsgált dokumentumokból egyébként az is világossá vált, hogy azért a Draskovics alá tartozó Igazságügyi Hivatal intézi ezeket az árveréseket, mert ez a hivatal bonyolítja a zsidók II. világháborús kárpótlásait is, így mindent egy füst alatt lehet elintézni, a legkisebb feltűnés nélkül. Ki menne különben fel a http://www.kih.gov.hu című honlapra? Nem véletlen, hogy a magyar mellett angolul és héberül tüntetik fel az információkat.
  Nézzünk néhány idevágó statisztikai adatot:
  A 2006-os, zsidókra vonatkozó kárpótlási törvény alapján összesen 97.600 (közel százezer!) kérelmet adtak be Magyarországról és főleg Izraelből és az USA-ból. A hivatal 2009. év közepéig összesen 2.030.016.194 (több mint kétmilliárd) forint kárpótlási összeget utalt ki nekik, de a folyamatnak nincs vége.
  Hangsúlyozzuk, ez még csak a kezdet, hiszen a Hivatal életkor szerint haladva intézi az ügyeket, azaz a legidősebb kérelmezőktől halad a legfiatalabbak felé. A leszármazottak kérelmeit izraeli, amerikai és szerb (erre nyilván azért van szükség, mert Délvidék egy része 1941-ben visszatért Magyarországhoz, tehát ez az itteni zsidókra, magyargyilkos partizánokra vonatkozik) munkacsoportok bírálják el. A kárpótlási kérelmek elbírálásának tervezett befejezési dátuma előreláthatóan 2011. év eleje. Reméljük, hogy addigra egy jobb Országgyűlés meg tudja akadályozni ezt a szabadrablást.
  Mivel a Jobbik országos vezetése egyelőre nem tett semmit, annak ellenére, hogy a párt békéscsabai szervezete már hetekkel ezelőtt közleményben világított rá a titkos földárverésekre, nekünk kell a kezünkbe vennünk a dolgokat. Kérjük olvasóinkat, hogy a cikkünkben megjelölt állami termelőszövetkezetek körül nézzenek szét, értelemszerűen abban a megyében, ahol élnek. Továbbá figyeljék az Igazságügyi Hivatal honlapját, ahol folyamatosan olvashatóak az újabb és újabb árverések. Mi magunk is folytatjuk a nyomozást, természetesen nem elégszünk meg annyival, hogy ezzel az írással elindítottuk a lavinát. A vármegyésekkel, betyárokkal együtt pedig remélhetően meg fogjuk találni azokat a módszereket, amelyekkel legalább a még hátralévő árverések elhalaszthatóak lesznek.
  Toroczkai László - Magyar Jelen 2009. 10. 15.
  Kuruc.info: Kedves mszp-s és fideszes honfitársaink, kedves békés többség! Kezd már derengeni, hogy miért is van börtönben Budaházy és több mint egy tucat nemzeti érzelmű magyar? Értjük már, hogy a cigány terroristákkal, a politikai maffiával ellentétben miért a hazafiakat vegzálja a rendőrség és az NBH? Mit derítsünk még ki, hogy felébredjetek? Akinek ez is kevés, annak kötelezőek kapcsolódó anyagaink!”
 • 15. gyorgy99 2009. december 18. 00:12
  „A kiskunlacházi szakmunkásképző iskolában szerdán úgy megverte tanulótársát egy cigánygyerek, hogy a bántalmazotthoz mentőt kellett hívni -tudta meg a HunHír.Hu.

  Értesüléseink szerint az összevert fiatalembert kórházba szállították. Az esetről egy szemtanú adott tájékoztatást.”
 • 14. gyorgy99 2009. december 18. 00:11
  „Romaverés: súlyosbították az ítéletet a barcsi fiatalok perében

  Pécs: Pénteken ítéletet hirdettek másodfokon annak az öt barcsi fiatalnak a perében, akik 2007 januárjában, Szigetváron két roma származású nőre támadtak.

  Mint ismeretes egy roma származású asszonyt, és leányát egy szigetvári parkban támadták meg a fiatalok. Az édesanya könnyebben megsérült, lányának sikerült elmenekülni.

  A mai tárgyaláson megváltoztatták az ügy minősítését. Első fokon garázdaság miatt ítélték el a fiatalokat, ezt most nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport tagja elleni erőszak bűntettére minősítették át.
  A Néphazugság szerint a pécsi városi bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a fiatalemberek etnikai bűncselekményt követtek el, így első fokon garázdaságért és súlyos testi sértés kísérletéért 8-15 hónap büntetést róttak az öt vádlottra.

  Fellebbezés folytán az ügy a megyei bíróságra került, s ott pénteken hirdettek jogerős ítéletet. A másodfokú bíróság bizonyítottnak látta az etnikai bűncselekményt. Ezt a vádlottak rendőrségi vallomására, valamint arra építette, hogy a náluk tartott házkutatások során rasszista beállítódásra valló tárgyak kerültek elő. Ezek vélhetően magyar zászlót, nemzeti címert, esetleg egy Petőfi-kötetet jelenthetnek.
  Ennek következtében a fiatalok büntetése súlyosbodott: az első fokú vádlott egy év, hat hónapot kapott négy évre felfüggesztve. A másodrendű vádlott két év, két hónap, a harmadrendű két év, hat hónap, a negyedrendű egy év, hat hónap letöltendő fogházbüntetést kapott. Az ötödrendű vádlottat egy év börtönre ítélték, de őt három évre próbaidőre bocsátották. Az ítélet jogerős."

  (BAMA, nol.hu nyomán)”
 • 13. bo 2009. december 17. 23:53
  „Remélem ezt az ítéletet senki nem gondolta komolyan! Emberölésért ejnye-ejnye? A bíró urat felöltöztetni gárdista egyenruhába és irány Olaszliszka....! Ez a jogszolgáltatás szégyene!:-(”
 • 12. Nornora 2009. december 17. 22:47
  „1. Élsportoló ökölvívó. TUDNIA kellett, hogy milyen következményei lehetnek a bántalmazásnak. Mi az, hogy nem láthatta előre?
  2. Megvárta, és utána ment, tehát SZÁNDÉKOS volt, nem felindulásból elkövetett GYILKOSSÁG (szerintem ez nem a halált okozó testi sértés kategóriája).
  3. És a bíró szerint mi a legvégső eset, amikor börtönbe lehet csukni egy fiatalkorút? Ha magyar öl cigányt, az már a legvégső eset?”
 • 11. dodó 2009. december 17. 21:21
  „A magyarirtók szolgálatában a cionista bíróság: megússza a börtönt az osztálytársát halálra verő cigány vadállat. Magyarul nyugodtan halálra verhet egy - nem mellesleg verőgéppé kifejlesztett - cigány egy magyar fiút, a haja szála sem görbül. Ennek a gyilkos állatnak (aki tiszta véletlenül ebben az esetben is cigány) a pofáját is a Kuruc.info mutatta be annak idején.
  "...egy veszekedés közben a meggyilkolt magyar állítólag megjegyzést tett a gyilkos cigány származására. (Ezt mindig szorgalmasan hangsúlyozza az MTI, mintegy azt sugallva: tessék, kellett neki cigányozni, így járt. A közpénzen hizlalt zsidók problémafelvetése persze csak egyirányú, a magyar nem csaphat oda, hiába gyalázzák nemzetét fajtársaik vagy éppen a szóban forgó tetvesek naponta. Nem lehet nem kiemelni, hogy ellenkező irányban (fehér támad cigányra) már egy elcsattant pofonért is simán kiosztják a letöltendő(!) több évet - szintén fiatalkorúaknak (!). Emlékszünk még a barcsi srácok ítéletére? ,,Bűnük": felpofoztak egy kötekedő? zsebtolvaj? szexuális szolgáltatásait felkínáló? cigányasszonyt. ,,Fizetségük": majdnem egy éven keresztüli előzetes, ahonnan még érettségizni sem engedték ki őket, majd két-három év(!) letöltendő(!). Nem járt jobban az a (fehér) környezetvédő aktivista sem, aki autókat karcolt meg - őt is könyörtelenül hűvösre vágták. Rajmundunkat meg gyakorlatilag felmentik - egy évet kap a legalacsonyabb büntetési fokon (fogház), ráadásul azt is felfüggesztve. És, persze, barátunkat az előzetesből is pár hét után kiengedték - szabadon járhatott boxedzésekre, hadd készüljön fel még több nemcigány legyilkolására. Ráadásul Kozák példája, az elképesztően alacsony ,,büntetés" még csak véletlenül sem egyedi - valahogy, ha cigány az elkövető, ,,igazság"szolgáltatásunk, sündőrségünk sosincs a helyzet magaslatán. A liszkai lincselők, ill. azok pszichikai bűnsegédei (az ötvenből csak néhányan kaptak büntetést, azok egy része se a maximumot), a kétegyházi villás támadó, a tanárverők, a hernádpetri gyilkos, a csepeli lincselők, a nagykanizsai késelő mind-mind aránytalanul alacsony büntetést vagy a legtöbb esetben felfüggesztettet kapott. És még mondja valaki, hogy a hazai igazságszolgáltatás negatívan különbözteti meg a cigányságot..."”
 • 10. trainman 2009. december 17. 21:10
  „Erre már tényleg nem lehet szavakat találni! Ez felháborító! Gusztustalan! Hányinger! Hova süllyed ez az ország?”
 • 9. dodó 2009. december 17. 20:43
  „Tippeljetek olvtársak!

  Mi lett volna az ítélet, ha a MAGYAR gyerek ütötte volna agyon a CIGÁNYT?

  De ilyen felállásban ugye érthető?”
 • 8. zero 2009. december 17. 19:56
  „Rohadjon meg az ijen (biro) aki ebböl azt látlya hogy ez véletlen volt .Forditot helyzetbe ez 10 év.És még cscsudálkoznak hogy erösödik a szélsö jobb.”
 • 7. 751510 2009. december 17. 19:07
  „Ez lassan már egy kib... vicc. Emberölésért felfüggesztett, ez az igazságszolgáltatás(???) mindent alulmúl. <moderálva>”
 • 6. kekeczke 2009. december 17. 18:57
  „gyerekcsínyért egy évet ? ? ?”
 • 5. achilleus 2009. december 17. 18:36
  „A dolog már csak azért is érdekes, mert csak annyit kell állítani, hogy csúfolódott az illető, utána folytatólagosan (!) addig verheted, amíg szét nem megy az agya. ...”
 • 4. Nostradamus 2009. december 17. 18:17
  „A tisztelt bíráknak és törvényhozóknak kívánom, hogy a gyerekük padszomszédja legyen ez a kis ártatlanka.”
 • 3. lidocain 2009. december 17. 17:58
  „érdekes a magyar srácokat akik "csak" megpofozták a cigánylányt azoinnal,gyorsitott eljárásban lecsukták. zéró tolerancia mi ...cigányok ocö meg társai,de a kettős mércével mi van??? nektek mindent szabad???”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvásárolt három vállalatot az OTP

Megvásárolta az OTP Bank a Monirent Kft.-t, valamint a Monirent Kft., illetve a Monopost Kft. által… Tovább olvasom