Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Felfüggesztett börtönt javasolt az ügyész Budaházynak

Felfüggesztett börtönt javasolt az ügyész vádbeszédében az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületével vádolt Budaházy Györgynek a Fővárosi Bíróságon szerdán.
A vád szerint Budaházy 2006 őszén és 2007 tavaszán tucatnyi, interneten közzétett írásában buzdított a kormány és az Országgyűlés erőszakkal történő elkergetésére.

Budaházy az eljárás során nem tagadta le az írásokat, de azt hangoztatta, hogy nem bűnös, csak élt a véleményszabadság jogával.

A szerdai tárgyaláson a néhány hónapja országgyűlési képviselők sérelmére elkövetett terrorcselekményekkel meggyanúsított Budaházy Györgyöt rendkívüli biztonsági intézkedések közepette, kommandósok sorfala mögött kísérték a tárgyaló terembe. Eközben a vádlottat szimpatizánsai fennhangon üdvözölték: "Éljenek a hősök!" és "Kitartás Gyuri!" a tárgyaló teremben.

A védőbeszéd és az utolsó szó után várhatóan még ma délután kihirdeti elsőfokú ítéletét a Fővárosi Bíróság Budaházy György államellenes cselekménye ügyében.

Az eljárásban egyszer már született elsőfokú döntés, amely felmentő volt, ám azt a Fővárosi ítélőtábla másodfokon hatályon kívül helyezte, és új elsőfokú eljárásra utasított.

Olvasóink írták

 • 3. Pinaman 2009. szeptember 16. 22:12
  „es a biro osszehuzta a szemoldoket a nyomatek kedveert :-D”
 • 2. bélás 2009. szeptember 16. 13:35
  „Isten!
  Ha a buszsofört a cigók életveszélyesen megfenyegették, akkor ők miért nem a sitten vannak? Budaházy nem szimpi a komcsiknak félnek tőle ezért kasznizták.”
 • 1. bo 2009. szeptember 16. 13:15
  „Ennyi erővel igazán meg lehet tenni bármit ebben az országban! Szabadrablás, terrorizmus, gyilkosság... büntetlenül!:-((((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország befogad egy volt guantánamói foglyot

Magyarország befogad egy volt guantánamói foglyot, valószínűleg egy palesztin állampolgárságú férfit… Tovább olvasom